Italiaanse premier herdenkt coronadoden

Nieuws
De Italiaanse premier Mario Draghi heeft de Noord-Italiaanse stad Bergamo bezocht om stil te staan bij mensen die aan Covid-19 zijn overleden. Hij opende er ‘het Bos van de Herinnering”, een park ter nagedachtenis aan de slachtoffers.
anp
donderdag 18 maart 2021 om 15:59
Afbeelding
beeld anp

In Italië, dat 60 miljoen inwoners telt, zijn volgens de gezondheidsautoriteiten ruim 100.000 patiënten met een coronabesmetting overleden. De gemiddelde leeftijd van een overleden patiënt was vorig jaar 80. Opvallend veel sterfgevallen, rond de 40 procent, waren in de noordelijke regio Lombardije dat destijds als het epicentrum van het uit China afkomstige coronavirus in Europa gold. Bergamo ligt in het midden van deze regio.

Draghi zei dat ‘we elkaar niet kunnen omhelzen, maar meer verenigd zijn dan ooit”. Hij legde ook een krans op de begraafplaats van Bergamo. De stad werd een jaar geleden wereldnieuws omdat begrafenisondernemingen niet voorbereid bleken op de vele sterfgevallen en het leger 18 maart 2020 te hulp schoot met trucks om lijkkisten af te voeren. Die datum is nu een officiële herdenkingsdag en de vlaggen hangen in Italië halfstok.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Surinaamse commissie: excuses slavernij in december onacceptabel

De manier waarop Nederland in Suriname op 19 december excuses voor het slavernijverleden wil maken, is in het verkeerde keelgat geschoten bij Armand Zunder, voorzitter van de Nationale Reparatie Commissie Suriname (NRCS). Dat schrijft de Surinaamse krant de Ware Tijd.

Afbeelding

Blokkade A12: 150 demonstranten Extinction Rebellion aangehouden

De politie heeft 150 demonstranten van klimaatactiegroep Extinction Rebellion aangehouden nadat zij zaterdag een deel van de A12 bij Den Haag hadden geblokkeerd.

Afbeelding

Baudet op FvD-congres: laat zien wat een leuke club wij zijn

Thierry Baudet, leider van Forum voor Democratie (FvD), heeft op zijn partijcongres gezegd dat zijn partij staat voor tolerantie, inclusie en openheid van geest.

Afbeelding

INretail: winkeldrukte tijdens Black Friday-weekend behapbaar

Winkeliers in verschillende binnensteden hebben zaterdag flink meer klanten ontvangen als gevolg van Black Friday. Wel spreekt brancheorganisatie INretail van ‘een gezellige drukte’, in tegenstelling tot de laatste Black Friday zonder coronabeperkingen.

Afbeelding

FNV roept op tot actie voor eerlijke oplossing ‘inkomenscrisis’

Zo’n 4000 leden van vakbond FNV zijn zaterdag samengekomen in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Daar protesteerden zij tegen ‘de inkomenscrisis’ in Nederland, voor een ‘rechtvaardige samenleving en eerlijke oplossingen’ voor de geldproblemen van Nederlanders.

Afbeelding

Drie personen aangehouden na gooien zwaar vuurwerk naar boa

Twee mannen van 19 en 37 jaar en een jongen van 13 zijn vrijdagavond aangehouden na ongeregeldheden met vuurwerk in de omgeving van de Lange Nieuwstraat in IJmuiden, meldt de politie. Een boa raakte gewond nadat er zwaar vuurwerk naar hem was gegooid.