Curaçao vervroegt opnieuw de avondklok

Nieuws
De regering van Curaçao vervroegt voor een tweede keer in korte tijd de avondklok vanwege de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen op het eiland. Dit weekend alleen al ging het om 150 nieuwe besmettingen. Daarmee waren op zondag zeker 373 mensen besmet met het coronavirus. Een week eerder waren dat er nog 112. De stijging komt volgens de overheid vooral door de agressieve, Britse variant.
anp
maandag 15 maart 2021 om 04:11
Afbeelding
beeld anp
anp

Op 8 maart werd de avondklok al twee uur vervroegd, van middernacht naar 22.00 uur. Per 15 maart gaat de avondklok om 21.00 uur in. Deze duurt tot 04.30 uur. Daarnaast is er voor publieke bijeenkomsten een maximum gesteld van 25 personen. Dat zal vooral op 19 maart een rol spelen als er verkiezingen voor een nieuw parlement worden gehouden. Die gaan volgens minister-president Eugene Rhuggenaath zeker door.

Ook is onder meer bepaald dat restaurants niet meer dan 25 personen op hetzelfde moment binnen mogen hebben, aan tafels is een maximum van vier personen gesteld. Alle horeca moet om 20.00 uur dicht en privé mogen niet meer dan vijf mensen bij elkaar komen. Bedrijven wordt opnieuw op het hart gedrukt werknemers zoveel mogelijk thuis te laten werken. Volgens de overheid is het noodzakelijk om de strengere maatregelen te nemen, om zo verdere verspreiding te voorkomen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Bonden bij Philips zijn nog niet ingelicht over reorganisatie

De bij Philips actieve vakbonden zijn nog niet ingelicht over de omvang van een geplande reorganisatie. Dat gebeurt pas zondag, zeggen onder meer FNV, CNV en VHP2.

Afbeelding

Grand Prix Zandvoort ontving miljoenen aan coronasubsidie

De Grand Prix van Zandvoort kreeg de afgelopen jaren voor bijna 1,8 miljoen euro aan coronasubsidie. Dat bevestigen cijfers op de website van de Europese Commissie na berichtgeving van RTL Nieuws.

Afbeelding

ASML en Philips onderaan in AEX, Signify aan kop na cijfers

ASML en Philips behoorden vrijdag tot de grootste dalers in de AEX-index, die een kleine winst liet zien onder aanvoering van Signify. Chipmachinemaker ASML had last van tegenvallende resultaten van zijn grote Amerikaanse klant Intel.

Afbeelding

Ziekteverzuim in de zorg vorig jaar hoger dan ooit

Het verzuimpercentage in de zorg was vorig jaar hoger dan ooit, meldt Vernet, dat de zorgverzuimcijfers verzamelt. Het verzuim was in 2022 ruim 8 procent. Een jaar eerder kwam dat percentage nog uit op ruim 7 procent.

Afbeelding

Air France-KLM bestelt zeven schonere vliegtuigen bij Airbus

Air France-KLM heeft een bestelling bij vliegtuigbouwer Airbus geplaatst voor de levering van zeven vliegtuigen die minder CO2 uitstoten. Vier van de toestellen zijn bestemd voor luchtvrachtvervoerder Martinair, dat vrachtvluchten uitvoert voor KLM Cargo.

Afbeelding

Helft vluchten luchthaven Düsseldorf geannuleerd door staking

Ongeveer de helft van de vluchten op luchthaven Düsseldorf is geannuleerd als gevolg van een staking door medewerkers van bagageafhandelaar Aviapartner. Zij hebben vrijdagochtend het werk neergelegd, en blijven dat doen tot de nacht van vrijdag op zaterdag. Volgens vakbond Ver.