De Jonge: vooruitzichten voor derde golf zijn niet goed

Nieuws
Het kabinet bekijkt opnieuw of de economische steunpakketten nog wel genoeg zijn om ondernemers te helpen het hoofd boven water te houden. Sinds zaterdag wordt hier al over gesproken, zei premier Mark Rutte in de persconferentie over de corona-aanpak. Daarin werden nauwelijks versoepelingen aangekondigd.
anp
maandag 8 maart 2021 om 19:24 aangepast 20:31
Afbeelding
beeld anp
anp

Dat betekent dat de strenge lockdown opnieuw wordt verlengd. De steunmaatregelen, zoals loonsubsidie en een tegemoetkoming van de vaste lasten, zijn al eens eerder verruimd omdat de lockdownregels langer bleven dan verwacht.

Al sinds dit weekeinde bespreken de betrokken ministers al of er misschien meer moet gebeuren aan de steunpakketten, zei Rutte. Veel bedrijven hebben hun deuren moeten sluiten of kunnen nauwelijks omzet draaien door de maatregelen die de overheid oplegt om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. "Je ziet dat er wel veel ondernemers aan de rand komen van wat ze aankunnen."

Misschien komt zelfs deze week nog nieuws over de steunpakketten, aldus de premier. Probleem is wel dat de organisaties die verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van de regelingen het nu al zwaar hebben. Het tussentijds aanpassen van de regeling, is mogelijk te veel gevraagd voor de uitvoerders.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Bloomberg: Disney-films straks niet meer alleen naar Disney+

Disney overweegt meer van zijn films en tv-series aan concurrerende media te verkopen, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Daarmee zou het entertainmentconcern van zijn strategie afstappen om eigen films en series alleen op de eigen platforms Disney+ en Hulu aan..

Afbeelding

Bloomberg: Google steekt 400 miljoen in AI-bedrijf Anthropic

Google heeft bijna 400 miljoen dollar (370 miljoen euro) geïnvesteerd in de start-up Anthropic, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Afbeelding

Levenslanggestrafte krijgt een jaar extra voor re-integratie

Mensen die tot levenslang veroordeeld zijn en mogen werken aan een mogelijke terugkeer in de samenleving krijgen voor hun re-integratie langer de tijd. Dat heeft minister Franc Weerwind besloten na een advies. Dat betekent wel dat ze pas een jaar later echt vrij kunnen komen.

Afbeelding

Frankrijk en Italië leveren luchtverdedigingssysteem aan Oekraïne

Frankrijk en Italië gaan in het voorjaar gezamenlijk een luchtverdedigingssysteem aan Oekraïne leveren. 'Hiermee kan Oekraïne zich verdedigen tegen Russische drones, raketten en vliegtuigaanvallen', meldde de Franse minister van Defensie Sébastien Lecornu na een telefoongesprek..

Afbeelding

EU-landen akkoord over nieuw prijsplafond voor Russische olie

EU-lidstaten hebben een akkoord bereikt over het instellen van een prijsplafond voor geraffineerde olieproducten uit Rusland. De Europese Commissie had een voorstel hierover ingediend vanwege de oorlog in Oekraïne.

Afbeelding

Mogelijk weer reizigersplafond op Schiphol om personeelstekort

Schiphol moet in de drukke meivakantie en zomer mogelijk toch weer een maximum instellen voor het aantal reizigers dat dagelijks kan vertrekken. Dat komt omdat de afhandelbedrijven op de luchthaven nog steeds honderden mensen tekort komen.