VS hielden in februari 100.000 asielzoekers vast aan grens

Nieuws
Amerikaanse douaneagenten hielden in februari bijna 100.000 migranten vast aan de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico. Dat zeggen twee mensen die bekend zijn met voorlopige cijfers. Het is het hoogste maandtotaal sinds medio 2019.
anp
zaterdag 6 maart 2021 om 04:05
Afbeelding
beeld anp

De cijfers, die niet eerder zijn gemeld, tonen de omvang van een groeiende migrantenstroom aan de zuidwestelijke grens nu de Amerikaanse president Joe Biden, een Democraat, vorige maand aankondigde een aantal van de beperkende maatregelen van voormalig president Donald Trump, een Republikein, terug te draaien.

Februari was Biden’s eerste volledige maand in functie. Met het versoepelen van het migratiebeleid door Biden wordt het ook makkelijker voor mensen om naar de VS te komen en om de Amerikaanse nationaliteit aan te vragen.

Het totaal van vorige maand zou het hoogste totaal voor de maand februari zijn sinds 2006. De bronnen die de cijfers aan persbureau Reuters verstrekten, spraken op voorwaarde van anonimiteit.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Assange maakt uitlevering aan VS aanhangig bij Europees Hof

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft zijn uitlevering aan de Verenigde Staten aanhangig gemaakt bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), zo heeft het hof vrijdag bevestigd.

Afbeelding

WHO: minder aandacht corona kan leiden tot nieuwe fatale variant

Tedros Adhanom Ghebreyesus, de baas van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, waarschuwt dat de verminderde aandacht voor de bestrijding van COVID-19 kan leiden tot het ontstaan van een nieuwe dodelijke variant van het coronavirus.

Afbeelding

Onderzoek: meeste oudere boeren hebben geen opvolger klaarstaan

De meeste boeren van 60 jaar of ouder hebben geen opvolger klaarstaan om hun bedrijf over te nemen. Dat volgt uit onderzoek door AgriDirect dat informatie heeft verzameld over de leeftijd en opvolgsituatie van ruim 14.500 agrarische bedrijven.

Afbeelding

Halsema: Amsterdam wil wantrouwen tegen burgers verminderen

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema wil dat het gemeentebestuur burgers minder wantrouwt, want dat gebeurt nu nog te veel, zegt ze in gesprek met de lokale omroep AT5.

Afbeelding

Akkoord EU-landen over prijsplafond Russische olie

De EU-landen hebben een akkoord bereikt over een prijsplafond voor Russische olie die per zee naar Europa wordt vervoerd. De Poolse regering, die een tijd dwarslag, heeft formeel ingestemd met de invoering van een prijsplafond van 60 dollar (57 euro) per vat, bevestigen diploma..

Afbeelding

Hooggerechtshof Nigeria kijkt naar verzet Shell tegen compensatie

Olie- en gasconcern Shell mag van het Nigeriaanse Hooggerechtshof een eerdere uitspraak aanvechten over een grote vergoeding voor een vermeende lekkage.