Een weekje zonder vlees

Varia
19 : koken
zaterdag 6 maart 2021 om 03:00
A bunch of bananas. Clipping path included.
A bunch of bananas. Clipping path included. beeld istock

Wat gooi je in je boodschappenkar als je meedoet met de Nationale Week zonder Vlees? In ieder geval een flinke tros bananen, zegt Sytske Scholze. 'Kijk, wanneer je vlees overslaat, moet je het verlies compenseren.'

14 :

psychologie

Moe van het videobellen

Waarom videobellen zo vermoeiend is? 'Er is een buitensporige hoeveelheid intens, langdurig oogcontact.'

8 :

natuur

'Groen' in de portefeuille

Met alleen maar binnenzitten houdt ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber het niet vol. 'Het is goed om buiten te zijn.'

4 :

zeven deugden

Meiden en leiderschap

Sinds 2017 heeft zakenvrouw Elske Doets er 330 dochters bij gekregen. 'Die meiden hebben me wakker geschud met hun ambities en dromen.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Fabrieken in China draaien veel minder hard door coronalockdowns

Het strenge coronabeleid in China laat duidelijk zijn sporen na in de industrie van de tweede economie van de wereld. De bedrijvigheid in de industrie ging in november voor de tweede maand op rij omlaag.

Afbeelding

Aziatische beurzen licht hoger in afwachting toespraak Fed-baas

De Aziatische aandelenbeurzen lieten woensdag overwegend kleine winsten zien. Beleggers waren vooral in afwachting van de toespraak die voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve later op de dag zal houden.

Afbeelding

Afzetprijzen industrie bijna 21 procent hoger in oktober

De prijzen die Nederlandse industriebedrijven vragen voor hun goederen lagen in oktober bijna 21 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar.

Afbeelding

Detailhandel zet meer om dankzij hogere prijzen

De detailhandel heeft in oktober 4,2 procent meer omgezet in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Dat is vooral het gevolg van hogere prijzen, aangezien het verkoopvolume in de meetperiode met 5,2 procent daalde.

Afbeelding

Inflatie koelt flink af in november volgens Europese meetmethode

Het tempo waarin de prijzen in Nederland stijgen is in november flink afgenomen ten opzichte van een maand eerder. De inflatie blijft echter hoog.

Afbeelding

Opnieuw code geel in meerdere provincies wegens dichte mist

In meerdere provincies geldt woensdagochtend code geel wegens dichte mist. De waarschuwing van het KNMI is vooralsnog tot 10.00 uur van kracht in Noord-Brabant, Gelderland, Flevoland, Overijssel en Friesland.