Derde vrouw beschuldigt gouverneur New York van ongewenst gedrag

Nieuws
Een derde vrouw is naar voren gekomen die de gouverneur Andrew Cuomo van de Amerikaanse staat New York beschuldigt van seksueel ongewenst gedrag. De 33-jarige Anna Ruch vertelt maandag in een interview met The New York Times dat Cuomo in september tijdens een bruiloft zijn handen op haar blote onderrug plaatste. Ook zou hij haar gevraagd hebben haar te mogen kussen.
anp
dinsdag 2 maart 2021 om 06:11
Afbeelding
beeld anp

‘Ik was zo in de war en geschokt en beschaamd”, vertelde Ruch aan de Times. ‘Ik wendde mijn hoofd af en had op dat moment geen woorden.’ De krant laat ook foto’s zien waarop het voorval zou zijn vastgelegd.

Eerder deze week beschuldigden twee oud-medewerkers van de Democratische gouverneur hem van seksueel ongewenst gedrag. Een van de vrouwen zegt dat ze afgelopen najaar allerlei seksueel getinte en persoonlijke vragen kreeg van haar baas. Een andere oud-medewerkster stelt dat de gouverneur haar ongevraagd een kus op haar mond gaf.

Spijt

Maandag zei Cuomo in een verklaring over de aantijgingen dat hij ‘oprecht spijt heeft’ als zijn gedrag ooit ‘verkeerd is opgevat als ongewenst geflirt”. Een advocatenbureau gaat onderzoek doen naar de beschuldigingen naar de gouverneur.

Chris Cuomo, jongere broer van Andrew en presentator bij de Amerikaanse nieuwszender CNN, heeft maandag in zijn programma verklaard geen verslag te zullen doen omtrent de berichtgeving over zijn broer. ‘Ik ben me overduidelijk bewust van wat er met mijn broer aan de hand is”, aldus Chris Cuomo. ‘Ik kan er overduidelijk geen verslag van doen, want het is mijn broer. CNN zal er natuurlijk wel verslag van doen. Dat hebben ze uitgebreid gedaan en zullen ze ook blijven doen.’

Eerder deden de broers gezamenlijk verslag van de coronapandemie, Chris als presentator van CNN en Andrew als gouverneur van New York, wat hen beiden veel populariteit opleverde.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Solidariteitsmars voor in Staphorst belaagde KOZP-activisten

In Den Haag hebben zaterdag meer dan 85 organisaties een solidariteitsdemonstratie gehouden voor de activisten van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) die vorige week in Staphorst door relschoppers werden belaagd.

Afbeelding

Acht mensen gearresteerd wegens diefstal werk Banksy in Kiev

Acht mensen zijn gearresteerd wegens hun poging een muurschildering van Banksy in een voorstad van Kiev te stelen. De Oekraïense autoriteiten lieten weten dat het kunstwerk van de Britse graffitiartiest nog in goede staat verkeert. De verdachten zijn tussen de 27 en 60 jaar.

Afbeelding

WSJ: Apple maakt plannen om productie uit China te verplaatsen

Techconcern Apple wil zijn toeleveringsketen beter spreiden. De maker van onder meer de populaire iPhones gaat in China, waar de meeste van zijn producten worden gemaakt, gebukt onder strenge coronamaatregelen en protesten die de productie in de weg zitten.

Afbeelding

Lange Frans teruggekeerd op YouTube

Lange Frans is teruggekeerd op YouTube, heeft de rapper zaterdag via Twitter bekendgemaakt. Zijn YouTube-account werd in oktober 2020 en januari 2021 door YouTube verwijderd.

Afbeelding

Kremlin niet akkoord met olieprijsplafond

Rusland ‘zal niet akkoord gaan’ met een prijsplafond dat door de landen van de G7 en hun bondgenoten wordt opgelegd voor Russische olie. Dat meldden Russische staatsnieuwsagentschappen, die een verklaring van het Kremlin citeerden.

Afbeelding

EU: Twitter riskeert boete of ban bij niet naleven regels

Sociale-mediabedrijf Twitter kan een boete krijgen of helemaal worden verbannen als het zich niet aan de Europese regels houdt. Dat zei EU-commissaris voor de Interne Markt Thierry Breton, die sprak met Duitse en Franse journalisten.