Inbox

Nieuws
Bidden Onderweg komt met podcast- retraite rondom liefde en relaties
vrijdag 12 februari 2021 om 03:00
Bidden Onderweg lanceert een speciale podcast als ultiem Valentijnscadeau.
Bidden Onderweg lanceert een speciale podcast als ultiem Valentijnscadeau. beeld bidden onderweg

De podcastretraite Waar twee samenzijn van Bidden Onderweg is geschreven voor iedereen die zijn of haar liefdesrelatie in gebed wil verdiepen. De retraite bestaat uit zeven audiomeditaties om met z'n tweeën te beluisteren. Iedere gebedstijd duurt ongeveer tien minuten, maar is eenvoudig langer te maken om een of ander thema samen verder te verdiepen. In Gods aanwezigheid luisteren naar jezelf en naar elkaar, maar ook samen kijken naar de ervaringen uit de liefdesrelatie staan centraal in deze podcastretraite. De meditaties helpen om biddend het spoor van de liefde te volgen en te verdiepen. In sommige sessies staat een bijbelverhaal centraal, in andere sessies wordt rechtstreeks geput uit de ignatiaanse gebedstraditie. Deze 'week' kan een experiment zijn om een manier te vinden om samen te bidden, meent de Nederlandse en Vlaamse jezuïetengemeenschap, initiatiefnemer van de dagelijkse gebedspodcast Bidden Onderweg.

nieuwe entree voor monumentale synagoge Groningen

Met het plaatsen van een glazen tochtpui bij de entree van de synagoge in Groningen, heeft Stichting Oude Groninger Kerken de recente bouwactiviteiten van dit bijzondere monument afgerond. De glazen deuren maken deel uit van de verbetering van het gebouw in de aanloop naar de permanente expositie over de joodse geschiedenis van Groningen. Het publiek staat straks niet meer plotseling in de grote zaal. Een duidelijke in- en uitgang zorgen voor een publieksvriendelijke entree. Bovendien zal de pui de warmte in het gebouw houden. In de Synagoge Groningen zijn de laatste paar maanden diverse werkzaamheden uitgevoerd. Met het nieuwe lichtplan is de algehele sfeer in het gebouw veranderd en straalt het rijkversierde gewelf je tegemoet. Ook de toegang tot het oude mikwe, die tot de deportatie van de Joodse gemeenschap in de Tweede Wereldoorlog voor rituele reiniging werd gebruikt, is gereed. Overal in het gebouw zijn elektra en internet aangepakt. Op de vrouwengalerijen is de vloer gebruiksvriendelijker gemaakt. Het nieuwe schilderwerk maakt het plaatje af. Naar verwachting wordt de museale herinrichting begin mei 2021 afgerond.

Minister van Ark opent Hospice Elim in Moerkapelle

Op maandag15 februari vindt de officiële opening van Hospice Elim plaats. Minister van Ark (Medische Zorg en Sport) opent om 14.30 uur symbolisch de deuren van het hospice, dat plaats biedt aan vier bewoners. In maart zal worden gestart met twee bewoners. In verband met de coronamaatregelen zal de opening intiem zijn en worden er geen gasten uitgenodigd. Hospice Elim is een zogenaamd ‘bijna thuis-huis’ waar mensen in hun laatste levensfase kunnen verblijven. Er zijn altijd vrijwilligers aanwezig voor een luisterend oor of helpende hand, die ondersteuning bieden waar nodig. De professionele, medische zorg wordt geboden door de thuiszorg en huisarts en de dagelijkse gang van zaken wordt geregeld door twee coördinatoren. 'De bouw van Hospice Elim is een initiatief van de Moerkapelse kerken. Er bleek behoefte aan een instelling waar men de laatste fase van het leven waardig kan doorbrengen, met de juiste zorg en in eigen sfeer. In het hospice is iedereen welkom, ongeacht de levensovertuiging. Elim is er voor iedereen', aldus Rinus Bosman, voorzitter van het bestuur. In maart 2020 is de bouw gestart na jaren van voorbereiding. 'Na precies een jaar kunnen we gaan openen. Dat is een mooi vooruitzicht!'

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Banken stijgen op Aziatische beurzen na overname SVB

De Aziatische aandelenbeurzen lieten dinsdag overwegend winsten zien. Vooral de banken in de regio veerden op na de koerswinsten van de Europese en Amerikaanse banksectoren.

Afbeelding

Adviseurs kabinet: kijk voor ruimtelijke investeringen naar 2100

Voor een nieuwe Nota Ruimte moet minister Hugo de Jonge (Ruimtelijke Ordening) niet naar het jaar 2050 kijken, maar naar 2100. Zeespiegelstijging, klimaatverandering en demografische ontwikkeling vereisen juist na 2050 een "fundamenteel andere benadering", schrijft het College..

Afbeelding

Amnesty: Westen heeft dubbele standaard voor mensenrechten

Westerse landen houden er twee standaarden op na als het gaat om de schending van mensenrechten in de wereld, vindt Amnesty International. 'De krachtige westerse reactie op de Russische invasie in Oekraïne staat in schril contrast met het gebrek aan actie als het gaat om schend..

Afbeelding

Amerikaanse steden klagen Hyundai en Kia aan om autodiefstallen

Verschillende Amerikaanse steden stappen naar de rechter wegens een groot aantal diefstallen van auto's van de merken Kia en Hyundai. St. Louis, in Missouri, liet maandag weten de twee merken aan te klagen in navolging van Amerikaanse steden als Cleveland, San Diego, Milwaukee,..

Afbeelding

Jeugdzorg en onderwijs: stop met verplaatsen asielkinderen

Beroepskrachten uit jeugdgezondheidszorg en onderwijs vinden dat het afgelopen moet zijn met de in hun ogen 'zinloze' verplaatsingen van kinderen in de asielopvang.

Afbeelding

UWV biedt werkgevers oplossingen voor 'zeer krappe' arbeidsmarkt

Ondanks een lichte daling van het aantal vacatures was de arbeidsmarkt eind vorig jaar 'zeer krap'. Dat meldt uitkeringsinstantie UWV, die verwacht dat bedrijven ook dit jaar nog moeite zullen hebben met het werven van nieuw personeel.