Inbox

Nieuws
Bidden Onderweg komt met podcast- retraite rondom liefde en relaties
vrijdag 12 februari 2021 om 03:00
Bidden Onderweg lanceert een speciale podcast als ultiem Valentijnscadeau.
Bidden Onderweg lanceert een speciale podcast als ultiem Valentijnscadeau. beeld bidden onderweg

De podcastretraite Waar twee samenzijn van Bidden Onderweg is geschreven voor iedereen die zijn of haar liefdesrelatie in gebed wil verdiepen. De retraite bestaat uit zeven audiomeditaties om met z'n tweeën te beluisteren. Iedere gebedstijd duurt ongeveer tien minuten, maar is eenvoudig langer te maken om een of ander thema samen verder te verdiepen. In Gods aanwezigheid luisteren naar jezelf en naar elkaar, maar ook samen kijken naar de ervaringen uit de liefdesrelatie staan centraal in deze podcastretraite. De meditaties helpen om biddend het spoor van de liefde te volgen en te verdiepen. In sommige sessies staat een bijbelverhaal centraal, in andere sessies wordt rechtstreeks geput uit de ignatiaanse gebedstraditie. Deze 'week' kan een experiment zijn om een manier te vinden om samen te bidden, meent de Nederlandse en Vlaamse jezuïetengemeenschap, initiatiefnemer van de dagelijkse gebedspodcast Bidden Onderweg.

nieuwe entree voor monumentale synagoge Groningen

Met het plaatsen van een glazen tochtpui bij de entree van de synagoge in Groningen, heeft Stichting Oude Groninger Kerken de recente bouwactiviteiten van dit bijzondere monument afgerond. De glazen deuren maken deel uit van de verbetering van het gebouw in de aanloop naar de permanente expositie over de joodse geschiedenis van Groningen. Het publiek staat straks niet meer plotseling in de grote zaal. Een duidelijke in- en uitgang zorgen voor een publieksvriendelijke entree. Bovendien zal de pui de warmte in het gebouw houden. In de Synagoge Groningen zijn de laatste paar maanden diverse werkzaamheden uitgevoerd. Met het nieuwe lichtplan is de algehele sfeer in het gebouw veranderd en straalt het rijkversierde gewelf je tegemoet. Ook de toegang tot het oude mikwe, die tot de deportatie van de Joodse gemeenschap in de Tweede Wereldoorlog voor rituele reiniging werd gebruikt, is gereed. Overal in het gebouw zijn elektra en internet aangepakt. Op de vrouwengalerijen is de vloer gebruiksvriendelijker gemaakt. Het nieuwe schilderwerk maakt het plaatje af. Naar verwachting wordt de museale herinrichting begin mei 2021 afgerond.

Minister van Ark opent Hospice Elim in Moerkapelle

Op maandag15 februari vindt de officiële opening van Hospice Elim plaats. Minister van Ark (Medische Zorg en Sport) opent om 14.30 uur symbolisch de deuren van het hospice, dat plaats biedt aan vier bewoners. In maart zal worden gestart met twee bewoners. In verband met de coronamaatregelen zal de opening intiem zijn en worden er geen gasten uitgenodigd. Hospice Elim is een zogenaamd ‘bijna thuis-huis’ waar mensen in hun laatste levensfase kunnen verblijven. Er zijn altijd vrijwilligers aanwezig voor een luisterend oor of helpende hand, die ondersteuning bieden waar nodig. De professionele, medische zorg wordt geboden door de thuiszorg en huisarts en de dagelijkse gang van zaken wordt geregeld door twee coördinatoren. 'De bouw van Hospice Elim is een initiatief van de Moerkapelse kerken. Er bleek behoefte aan een instelling waar men de laatste fase van het leven waardig kan doorbrengen, met de juiste zorg en in eigen sfeer. In het hospice is iedereen welkom, ongeacht de levensovertuiging. Elim is er voor iedereen', aldus Rinus Bosman, voorzitter van het bestuur. In maart 2020 is de bouw gestart na jaren van voorbereiding. 'Na precies een jaar kunnen we gaan openen. Dat is een mooi vooruitzicht!'

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Van der Burg: asielakkoord EU 'bouwsteen' onder belofte Rutte

Het akkoord over de opvang, het terugsturen en verdelen van asielzoekers van de EU-landen helpt premier Mark Rutte om zoals beloofd de toestroom van migranten naar Nederland te verminderen, zegt staatssecretaris Eric van der Burg.

Afbeelding

Warner Bros. Discovery stijgt verder op hoger Wall Street

Warner Bros. Discovery heeft de handelsdag op Wall Street opnieuw met een stevige plus van 6,9 procent afgesloten. Het entertainmentconcern kondigde woensdag aan een deel van zijn schuldenlast te hebben afbetaald, tot genoegen van beleggers.

Afbeelding

Van der Burg: asielakkoord EU 'bouwsteen' onder belofte Rutte

Het akkoord over de opvang, het terugsturen en verdelen van asielzoekers van de EU-landen helpt premier Mark Rutte om zoals beloofd de toestroom van migranten naar Nederland te verminderen, zegt staatssecretaris Eric van der Burg.

Afbeelding

Provincie Zuid-Holland maakt ook excuses voor slavernijverleden

Na Noord-Holland heeft ook de provincie Zuid-Holland excuses gemaakt voor haar rol in het slavernijverleden. Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland, deed dat tijdens een bewonersbijeenkomst in het provinciehuis in Den Haag.

Afbeelding

Amerikaanse wetenschappers zien begin van El Niño

Het weerverschijnsel El Niño lijkt te zijn begonnen, meldt het Amerikaanse National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). Dat betekent dat de Stille Oceaan zal opwarmen.

Afbeelding

Overwinning Jack Daniel's bij hof VS in zaak over hondenspeeltje

Door een hondenspeeltje te ontwerpen naar het evenbeeld van een kenmerkende whiskyfles van Jack Daniel's, heeft een bedrijf uit Arizona het merkenrecht geschonden.