Thuiswerkers besteden 400 miljoen euro aan kantoorproducten

Nieuws
Thuiswerkers hebben tijdens de coronacrisis in totaal voor 400 miljoen euro aan kantoorproducten gekocht. Ruim 40 procent van de thuiswerkers kocht iets voor de inrichting van zijn of haar werkplek, zo volgt uit de Thuiswerk Monitor, waarvoor onderzoeksbureau Multiscope ruim 3000 werknemers ondervroeg. Computerschermen en bureaustoelen zijn de meest gekochte producten.
anp
zondag 7 februari 2021 om 13:05
Afbeelding
beeld anp

De thuiswerkers die kantoorartikelen kochten, gaven daar gemiddeld 359 euro aan uit. Van alle thuiswerkers kreeg de helft een bijdrage van de werkgever. IKEA, Coolblue en bol.com zijn volgens de onderzoekers de populairste winkels voor het aanschaffen van de kantoorproducten.

Van alle gekochte thuiswerkartikelen was ongeveer een derde een computerscherm en een derde een bureaustoel. Daarna volgt het bureau, een laptop en een laptopstandaard. Af en toe werd er een printer aangeschaft. Ongeveer 4 procent van de werknemers bestelde speciaal voor het thuiskantoor een koffiezetapparaat.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Buitenlandse Zaken: geen incidenten bij wedstrijd tegen Ecuador

De tweede wedstrijd van Oranje op het WK tegen Ecuador is voor de Nederlandse supporters in Qatar zonder incidenten verlopen. ‘Het vervoer en de toegang tot het stadion ging weer soepel’, zegt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken over de wedstrijd van vrij..

Afbeelding

Seoul experimenteert met zelfrijdende bus, eigen route in centrum

De Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul heeft sinds vrijdag een busroute waar geen buschauffeur aan te pas komt. De route is onderdeel van een experiment om mensen zich op hun gemak te laten voelen met zelfrijdende voertuigen op de weg.

Afbeelding

Amerikanen gaven online recordbedrag uit tijdens Black Friday

Amerikanen hebben tijdens Black Friday niet eerder zoveel geld uitgegeven in webshops, verwacht marktonderzoeker Adobe Analytics.

Afbeelding

Belgische premier onaangekondigd op bezoek in Kiev

De Belgische premier Alexander De Croo is zaterdagochtend gearriveerd in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Het gaat om een onaangekondigd bezoek, meldt het Belgische persbureau Belga. De premier wordt vergezeld door de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib.

Afbeelding

Problemen op afdeling Cardiologie van Zwols ziekenhuis

Het ziekenhuis Isala kampt met problemen op de afdeling Cardiologie, schrijft het Zwolse ziekenhuis in een verklaring in reactie op een artikel van de Volkskrant.

Afbeelding

Hoogleraar: verhogen grondwater maakt veeteelt moeilijk

Dat het grondwaterpeil in veenweidegebieden omhoog gaat, is de maatregel die waarschijnlijk de grootste gevolgen zal hebben in de landbouwplannen van het kabinet. Het vermindert de uitstoot van CO2 en ammoniak, wat goed is voor de natuur en het klimaat.