‘WeTransfer dit voorjaar naar het Damrak’

Nieuws
Bestandenverstuurdienst WeTransfer maakt mogelijk dit voorjaar, in april of mei, zijn debuut op de beurs in Amsterdam. De Nederlandse techonderneming zou met verschillende banken, waaronder ABN AMRO, aan de beursplannen werken. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Reuters. Een woordvoerder van WeTransfer was niet direct bereikbaar voor commentaar.
anp
dinsdag 26 januari 2021 om 12:16
Afbeelding
beeld anp

WeTransfer, dat zich specialiseert in het delen van grote bestanden online, lijkt te profiteren van het vele thuiswerken door de coronacrisis. Daarbij zou de onderneming ook de techhonger van beleggers willen stillen. Door de coronacrisis rijzen de waarderingen van techfondsen de pan uit.

Het Amsterdamse bedrijf, dat ook een onlinepresentatie-app heeft, liet al in 2018 weten binnen enkele jaren naar de beurs te willen. Topman Gordon Willoughby gaf toen aan beleggers van het eerste uur de kans te willen geven hun belang te verzilveren. De keuze voor Amsterdam komt deels vanwege de oorsprong van het bedrijf. Ook staat de Amsterdamse beurs steeds meer internationaal op de kaart, wat een notering op het Damrak aantrekkelijk zou maken voor WeTranfer.

Creatieve sector

WeTransfer maakte eerder bekend met andere diensten voor de creatieve sector te willen blijven groeien. Ook moet WeTransfer groter worden in de Verenigde Staten, aangezien dat land ‘s werelds grootste markt voor onlineadvertenties is.

Een aantal Europese techbedrijven heeft plannen voor een beursgang eerder al versneld. Zo zijn bijvoorbeeld het Duitse e-commercebedrijf Auto1 en de Britse onlinewenskaartenwinkel Moonpig bezig met de afronding van de beursplannen. De verwachting is verder dat Deliveroo, Darktrace, Trustly, Transferwise en Allfunds later dit jaar ook hun opwachting op de beurs zullen maken.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Winst Samsung valt voor het eerst sinds 2019 lager uit

Techconcern Samsung heeft voor het eerste sinds 2019 een lagere operationele winst behaald. Dat kwam vooral doordat er minder vraag was naar geheugenchips en chips voor in pc’s. Door de mindere verkopen viel ook de omzet lager uit.

Afbeelding

EU-leiders proberen uiteenrafelen front energiecrisis te stoppen

De leiders van de 27 EU-landen buigen zich opnieuw over de torenhoge energieprijzen. Dat doen ze ditmaal officieus met de benen op tafel, in de hoop zo los te komen van de scherpe tegenstellingen tussen bijvoorbeeld Nederland en Duitsland en met name zuidelijke EU-landen.

Afbeelding

Vierde zittingsdag Mallorcazaak met hoofdverdachte Sanil B.

Op de vierde zittingsdag van de Mallorcazaak komt Sanil B. (20) naar de rechtbank in Lelystad. Hij is een van de drie hoofdverdachten die terechtstaan voor het doden van Carlo Heuvelman (27) in juli vorig jaar.

Afbeelding

Strafeis Limburger die Belgische agent zou hebben doodgeschoten

Het Hof van Assisen in het Belgische stadje Tongeren begint vrijdag aan de vijfde zittingsdag in het proces tegen Yvo T. (40). De Limburger wordt ervan verdacht in augustus 2018 een Belgische politieagent te hebben doodgeschoten.

Afbeelding

Nobelprijs voor de Vrede vrijdag toegekend

In Oslo wordt vrijdag bekendgemaakt wie dit jaar de Nobelprijs voor de Vrede krijgt toegekend. Deskundigen speculeren over mogelijke winnaars die zich uitspreken tegen de Russische president Vladimir Poetin of die zich inzetten tegen klimaatverandering.

Afbeelding

Biden: nucleaire dreiging terug op niveau van Koude Oorlog

De Amerikaanse president Joe Biden vindt dat de nucleaire dreiging ‘terug is op het niveau van de Koude Oorlog’. Tijdens een evenement in New York donderdag zei Biden dat de wereld een kernramp riskeert die het leven op aarde kan beëindigen.