‘Houd bij avondklok rekening met mantelzorgers’

Nieuws
Houd bij de invoering van een avondklok rekening met mantelzorgers. Die oproep doet seniorenorganisatie KBO-PCOB aan premier Mark Rutte.
anp
dinsdag 19 januari 2021 om 20:46
Afbeelding
beeld anp
anp

Marcel Sturkenboom, directeur van KBO-PCOB, pleit ervoor de avondklok op zijn vroegst om 21.00 uur te laten ingaan. ‘Vaak is dat het laatste contactmoment voor de nacht, die al zo eenzaam kan zijn.’ Volgens Sturkenboom geeft een latere avondklok mantelzorgers na hun gewone werk ‘ademruimte om nog op tijd thuis te komen”. Voor zover bekend zou de avondklok tussen 20.00 uur ‘s avonds en 04.00 uur ‘s nachts gaan gelden.

Het kabinet beslist naar verwachting woensdagochtend over de invoering van een avondklok. Het is een van de maatregelen om het coronavirus en met name de Britse variant ervan te beteugelen. De Britse coronavariant is besmettelijker dan het huidige virus. Deskundigen waarschuwen dat deze variant de druk op de ziekenhuizen van ernstig zieke coronapatiënten de komende weken doet toenemen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Onderzoek naar onder verdachte omstandigheden overleden man

De politie doet onderzoek naar de dood van een 65-jarige man uit Amsterdam. Zijn lichaam is afgelopen dinsdag in zijn woning aan de J.F. van Hengelstraat gevonden. De politie meldt zaterdag dat daar 'een onder verdachte omstandigheden overleden persoon is aangetroffen'.

Afbeelding

Geen aanwijzingen dat Rusland Oostzee-pijpleidingen saboteerde

Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat Rusland achter de explosies zit, die eind september de twee Nord Stream-gaspijpleidingen door de Oostzee van Rusland richting Duitsland uitschakelden. Dit zei de Duitse procureur-generaal Peter Frank in een gesprek met de Welt am Sonntag.

Afbeelding

Reisbranche boos over mogelijk nieuwe beperkingen op Schiphol

Reisorganisaties zijn boos dat er volgens Schiphol-topman Ruud Sondag in de drukke meivakantie en zomer mogelijk toch weer beperkingen nodig zijn voor het aantal reizigers.

Afbeelding

PvdA en GroenLinks trappen apart en toch samen campagne af

In aparte congreszalen, die wel aan elkaar gekoppeld zijn, trappen PvdA en GroenLinks de campagne voor de provinciale verkiezingen af. De twee congressen worden drukbezocht: bij zowel Congrescentrum 1931 als de Brabanthallen stonden lange rijen.

Afbeelding

CDA-leider Hoekstra pleit voor herinvoering dienstplicht

CDA-leider Wopke Hoekstra pleit voor de herinvoering van de dienstplicht. "De oorlog in Oekraïne toont dat veiligheid, democratie en een sterke samenleving niet gratis zijn. Het dienstjaar versterkt onze weerbaarheid, samenleving en eenheid.

Afbeelding

Dode en gewonde door ongeluk op A6

Een 20-jarige automobilist uit Utrecht is om het leven gekomen door een verkeersongeval op de A6. Een eveneens 20-jarige bijrijder raakte gewond bij het ongeval waarbij de personenauto vrijdag rond middernacht op de A6 in botsing kwam met een vrachtwagen.