‘Houd bij avondklok rekening met mantelzorgers’

Nieuws
Houd bij de invoering van een avondklok rekening met mantelzorgers. Die oproep doet seniorenorganisatie KBO-PCOB aan premier Mark Rutte.
anp
dinsdag 19 januari 2021 om 20:46
Afbeelding
beeld anp

Marcel Sturkenboom, directeur van KBO-PCOB, pleit ervoor de avondklok op zijn vroegst om 21.00 uur te laten ingaan. ‘Vaak is dat het laatste contactmoment voor de nacht, die al zo eenzaam kan zijn.’ Volgens Sturkenboom geeft een latere avondklok mantelzorgers na hun gewone werk ‘ademruimte om nog op tijd thuis te komen”. Voor zover bekend zou de avondklok tussen 20.00 uur ‘s avonds en 04.00 uur ‘s nachts gaan gelden.

Het kabinet beslist naar verwachting woensdagochtend over de invoering van een avondklok. Het is een van de maatregelen om het coronavirus en met name de Britse variant ervan te beteugelen. De Britse coronavariant is besmettelijker dan het huidige virus. Deskundigen waarschuwen dat deze variant de druk op de ziekenhuizen van ernstig zieke coronapatiënten de komende weken doet toenemen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

DNB: huishoudens verloren niet eerder zoveel op beleggingsfondsen

Het jaar 2022 verloopt vooralsnog rampzalig voor beleggingsfondsen. Volgens cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB) verdampte er in de eerste negen maanden van het jaar door de dalende beurskoersen en stijgende rentes al dik 18 miljard euro aan vermogen bij binnenlandse en buit..

Afbeelding

Franse inflatie blijft steken op recordhoogte

De inflatie in Frankrijk is in november tegen de verwachtingen in op recordhoogte blijven steken. Het leven in het land was vorige maand 7,1 procent duurder dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat is onveranderd vergeleken met oktober.

Afbeelding

Nederland wil meer culturele samenwerking met Oekraïne

Nederland wil meer culturele samenwerking met Oekraïne, maakte staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) in Brussel bekend tijdens een overleg met cultuurministers.

Afbeelding

Op Schiphol aangehouden man had geen gevaarlijke stoffen bij zich

De 55-jarige man die dinsdag op Schiphol werd aangehouden had geen gevaarlijke stoffen bij zich. Dat is gebleken uit onderzoek van twee speciale teams van Defensie en het RIVM, zo meldt de marechaussee woensdag.

Afbeelding

Minister Helder spreekt over energielevering in Qatar

Sportminister Conny Helder heeft een ontmoeting gehad met Soltan bin Saad Al-Muraikhi, minister van staat voor Buitenlandse Zaken van Qatar. "We hadden een goed gesprek over samenwerking, mensenrechten, energielevering en gezondheidszorg", laat ze weten.

Afbeelding

Gezondheidsraad: versterkte muziek moet zachter tegen gehoorschade

Muziek moet nog maar tot maximaal 100 decibel worden versterkt, drie decibel minder dan nu is afgesproken. Dat adviseert de Gezondheidsraad aan het kabinet, dat bezorgd is om de toenemende gehoorschade in ons land.