Wereldleiders tijdens G7 bijeen in Brits badplaatsje in Cornwall

Nieuws
De Britse premier Boris Johnson ontvangt in juni de wereldleiders van de G7, de club van zeven landen met een van de grootste economieën in de wereld. De driedaagse top wordt van 11 tot 13 juni gehouden in het badplaatsje Carbis Bay in Cornwall in het uiterste zuidwesten van Groot-Brittannië.
anp
zondag 17 januari 2021 om 03:10
Afbeelding
beeld anp
anp

Het wordt de laatste G7-top van de vertrekkende bondskanselier Angela Merkel en de eerste van Joe Biden, die komende week wordt beëdigd als president van Amerika. De G7 bestaat verder uit Japan, Canada, Frankrijk, Italië en ook de Europese Unie is vertegenwoordigd. Johnson heeft daarnaast als gasten de leiders van Australië, India en Zuid-Korea uitgenodigd.

De hoofdlocatie is een landgoed van 50 hectare met een luxueus hotel, een duur restaurant en een spa. Het vijfsterrenhotel stamt uit 1894 en telt 38 kamers. In het hoofdseizoen ben je er voor een overnachting omgerekend minimaal zo’n 400 euro kwijt, meldt Sky News. Bij het landgoed hoort verder ook een privéstrand.

Volgens Johnson is Cornwall ‘de perfecte locatie voor zo’n cruciale top”. Hij verwijst naar de tin- en kopermijnen in de regio die van belang waren voor de industriële revolutie. ‘Deze zomer zal Cornwall opnieuw het middelpunt zijn van grote wereldwijde veranderingen en vooruitgang.’ De Britse premier noemt in het bijzonder de uitdagingen waar de wereld voor staat als de coronapandemie ten einde is.

De G7 ging eerder door het leven onder de naam G8 toen Rusland er nog inzat. Dat land werd eruit gezet na de annexatie van de Krim in 2014. De laatste top was in 2019 in het Franse Biarritz aan de Golf van Biskaje.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Twitter maakt toegang externe ontwikkelaars betaald

Berichtendienst Twitter gaat vanaf volgende week de toegang voor externe ontwikkelaars op het platform betaald maken, zo meldt het bedrijf op het eigen platform.

Afbeelding

Onderzoek: relatie tussen alcoholgebruik en kanker weinig bekend

Veel Nederlanders weten niet dat alcohol een belangrijke oorzaak van kanker is, concludeert het Trimbos-instituut in nieuw onderzoek. Slechts 37 procent van de 6000 mensen die het instituut liet ondervragen over hun kennis van alcoholschade legt die relatie.

Afbeelding

CBS: in laatste twee weken januari geen oversterfte meer

In de laatste twee weken van januari was er geen sprake van oversterfte in Nederland, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van voorlopige cijfers.

Afbeelding

Nog steeds minder luchtreizigers in 2022 dan voor corona

De Nederlandse luchtvaart was afgelopen jaar nog steeds niet op het niveau van voor de coronapandemie, laten cijfers van het CBS zien. Vergeleken met 2019 vloog een kwart minder reizigers van en naar Nederland.

Afbeelding

Nog steeds minder luchtreizigers in 2022 dan voor corona

De Nederlandse luchtvaart was afgelopen jaar nog steeds niet op het niveau van voor de coronapandemie, laten cijfers van het CBS zien. Vergeleken met 2019 vloog een kwart minder reizigers van en naar Nederland.

Afbeelding

Productieproblemen en afkoelende economie hinderden Apple

Techconcern Apple heeft in het laatste kwartaal van 2022 flink last gehad van productieproblemen bij een grote fabriek in China. Dat leidde ertoe dat het bedrijf vooral minder iPhones kon leveren. Maar ook de afzwakkende economie zat het bedrijf dwars.