KNMI waarschuwt weer voor gladheid en mist op de wegen

Nieuws
Het KNMI waarschuwt weggebruikers die in de nacht op pad zijn voor gladheid door bevriezing van natte weggedeelten en mist. De waarschuwing voor gladheid geldt voor het hele land behalve de Waddeneilanden. Pas zondag zal de gladheid in de loop van de ochtend verdwijnen, stelt het instituut.
anp
zaterdag 9 januari 2021 om 18:46 aangepast 23:48
Afbeelding
beeld anp

De mist komt voor in het oosten van het land. De komende uren kan op meer plaatsen mist ontstaan. In de loop van de zondagochtend neemt de kans op mist af.

Ook de politie waarschuwt dat het buiten de doorgaande wegen glad kan zijn wegens bevriezing. "Op sommige plekken erg glad. Pas uw rijgedrag aan en let ook lopend goed op", waarschuwt de politie via Twitter.

In de provincie Flevoland gingen de strooiwagens vanaf 20.45 op pad om zout te strooien. Rijkswaterstaat begon in het westen, midden en oosten van het land al vroeg in de avond met strooien.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Begin van proces tegen verdachten aanslagen 2016 in Brussel

Het proces tegen verdachten van betrokkenheid bij de bloedige aanslagen in Brussel in maart 2016 is van start gegaan. Het zou eigenlijk in oktober beginnen maar de maand ervoor maakte rechtbankvoorzitter Laurence Massart bezwaar tegen de afgescheiden glazen boxen waar de beklaa..

Afbeelding

Rusland wil volgend jaar 1,5 keer meer uitgeven aan leger

Rusland, dat Oekraïne is binnengevallen, wil volgend jaar 1,5 keer meer investeren in zijn strijdkrachten dan dit jaar. Moskou richt zich in het bijzonder op zijn nucleaire arsenaal, melden Russische media.

Afbeelding

Vakbonden CNV en BVPP stellen PostNL een ultimatum

PostNL krijgt tot 7 december de tijd om aan de cao-eisen van vakbonden CNV en BVPP te voldoen anders volgen er acties. Daarvoor waarschuwen de bonden in een verklaring. Hoe de acties eruit komen te zien kon een woordvoerder van CNV nog niet zeggen.

Afbeelding

Kosten langdurige zorg bijna 9 procent omhoog

De kosten van de langdurige zorg in ons land stegen vorig jaar met 8,9 procent, met name doordat er meer mensen voor in aanmerking kwamen. Dat meldt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Aan het begin van 2021 hadden 324.

Afbeelding

Geen financiële compensatie voor uitbaters kolencentrales

Het Rijk hoeft geen financiële compensatie te geven aan eigenaren van kolencentrales die vanwege nieuwe regels hun installaties eerder moeten sluiten.

Afbeelding

Automatische dwangsom voor wachtende asielzoekers mag uitblijven

De overheid hoeft asielzoekers die niet tijdig uitsluitsel krijgen over hun aanvraag niet automatisch een vergoeding te betalen. De Raad van State (RvS) heeft dat woensdag bepaald.