Inmiddels 30.000 medewerkers acute zorg gevaccineerd

Nieuws
Er zijn tot en met zaterdag 30.000 medewerkers uit de acute zorg gevaccineerd met het coronavaccin, meldt het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) na vier dagen vaccineren.
anp
zaterdag 9 januari 2021 om 18:02
Afbeelding
beeld anp
anp

Het vaccineren begon op woensdag. In de meeste ziekenhuizen zijn de vaccins nu op. Maandag komt er een laatste zending, aldus het LNAZ. Daarmee zullen de komende week de laatste medewerkers hun eerste vaccin krijgen.

Er is volgens het LNAZ geen verspilling opgetreden. ‘Ziekenhuizen lieten de vaccins gereedmaken door apothekersassistenten of andere getrainde medewerkers. Zo werd gewaarborgd dat er zes in plaats van vijf doses uit een flacon gehaald konden worden. Daarbij hebben ziekenhuizen flacons die over waren, doorgestuurd naar ziekenhuizen waar een tekort bestond.’

Medewerkers die in aanmerking komen voor een vaccin zijn in eerste instantie de ic-verpleegkundigen en de vaste verpleegkundigen op de Covid-afdelingen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Meer Oekraïense vluchtelingen hebben baan, vaak als uitzendkracht

Het aantal vluchtelingen uit Oekraïne dat werk heeft gevonden is opnieuw toegenomen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Uit de meest recente cijfers komt naar voren dat op 1 november 48 procent van de vluchtelingen werk had, vier maanden eerder was dat nog..

Afbeelding

Overleden persoon aangetroffen op plek van grote brand Arnhem

Op de plek in de De Wiltstraat in Arnhem waar een grote brand woedde, hebben de hulpdiensten dinsdagavond een lichaam van een overleden persoon aangetroffen. De politie laat weten dat ze onderzoek doet naar de identiteit van die persoon.

Afbeelding

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding op A73

De politie heeft rond 21.00 uur bij een aanhouding op de A73 in de richting van Roermond een waarschuwingsschot gelost. Een man en een vrouw zijn aangehouden.

Afbeelding

Flinke winsten op beurzen New York, autoconcern GM uitblinker

De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met flinke winsten gesloten, na de verliezen een dag eerder. Beleggers op Wall Street kregen weer veel bedrijfsresultaten te verwerken.

Afbeelding

Krijgsmacht moet groener worden, inclusief het varen en vliegen

De krijgsmacht moet de komende jaren beter voorbereid zijn op klimaatverandering, onafhankelijker worden van fossiele brandstoffen en minder grondstoffen verbruiken.

Afbeelding

Europese Commissie blijft erbij: geen EU-geld naar grensmuur

De Europese Commissie blijft toch tegen het bouwen van grenshekken en -muren met Europees geld. Dat plan leek steeds kansrijker nu meer en meer EU-landen, ook Nederland, daar wel voor voelen.