Airbus kreeg veel minder vliegtuigorders in 2020 door crisis

Nieuws
De Europese vliegtuigbouwer Airbus heeft in 2020 veel minder nieuwe orders binnengekregen vanwege de coronacrisis en de malaise in de luchtvaartsector door de pandemie. Het aantal bestellingen kelderde met 65 procent tot 268 toestellen vergeleken met een jaar eerder.
anp
vrijdag 8 januari 2021 om 19:57
Afbeelding
beeld anp
anp

Daarnaast werden ook 115 orders geschrapt door maatschappijen die een stuk voorzichtiger zijn geworden door de impact van de lockdowns op het wereldwijde vliegverkeer. Het aantal leveringen van Airbus aan klanten nam met 34 procent af tot 566 vliegtuigen. In 2019 werd nog het recordaantal van 863 toestellen afgeleverd. Airbus schroefde eerder dit jaar zijn productie flink terug vanwege de klappen voor de luchtvaartsector door corona.

Topman Guillaume Faury van Airbus zegt dat de uitdagingen voor de sector op de korte termijn nog zeer groot blijven, maar dat hij voorzichtig optimistisch is voor 2021. Mogelijk kan de luchtvaart gaan profiteren van de coronavaccins.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Beleggers Wall Street niet onder de indruk van VR-bril Apple

Apple is maandag lager gezet op de Amerikaanse aandelenbeurzen. Het techbedrijf begon de dag nog stevig hoger en flirtte met een beurswaarde van 3 biljoen dollar.

Afbeelding

Brazilië presenteert plan tegen illegale ontbossing Amazonegebied

De Braziliaanse regering heeft bekendgemaakt hoe zij de illegale ontbossing in het Amazonegebied tegen 2030 wil beëindigen. Meer dan tien ministeries zullen volgens een nieuw plan samenwerken bij onder meer het voorkomen en opsporen van milieumisdrijven.

Afbeelding

Waakhond VS klaagt cryptobeurs Binance en oprichter aan

De Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft cryptobeurs Binance en oprichter Changpeng Zhao aangeklaagd. Die zouden verkeerd zijn omgesprongen met de inleg van klanten, investeerders en toezichthouders hebben misleid en de regels rondom effecten hebben overtreden.

Afbeelding

Apple komt met mixed-realitybril, nieuwe software en computers

Apple heeft zoals verwacht een mixed-realitybril aangekondigd. De Apple Vision Pro kan computerbeelden over de realiteit heen leggen (augmented reality of AR) door middel van camera's die de wereld om je heen tonen, maar kan ook voor virtual reality (VR) gebruikt worden.

Afbeelding

EU verlengt importbeperkingen voor Oekraïens graan

De Europese Unie wil de importbeperkingen voor graan en andere landbouwproducten uit Oekraïne verlengen. Oost-Europese boeren kunnen de hervatting van de import van de goedkope waar van Oekraïense concurrenten nog niet aan, meent de Europese Commissie.

Afbeelding

Celstraffen voor mishandeling van familielid Brigitte Macron

Twee personen hebben in Frankrijk celstraffen van twaalf tot vijftien maanden gekregen wegens het mishandelen van een achterneef van Brigitte Macron, de vrouw van president Emmanuel Macron. Het slachtoffer werd aangevallen in de marge van een protest tegen pensioenhervormingen.