Rutte: ondanks vaccinaties toch coronamaatregelen blijven volgen

Nieuws
Premier Mark Rutte waarschuwt dat het van ‘het grootste belang is’ dat iedereen zich de komende tijd aan de coronamaatregelen blijft houden, ondanks dat er nu wordt gevaccineerd tegen het virus. Ook mensen die al ingeënt zijn moeten dat volgens hem doen. ‘Dat deze week is begonnen met vaccineren, is een heuglijk moment. Want elke Nederlander die beschermd is tegen het virus, is een stap vooruit.’
anp
vrijdag 8 januari 2021 om 17:49
Afbeelding
beeld anp
anp

Maar het vaccineren betekent volgens de premier niet dat ‘we van de één op andere dag verlost zijn van het virus. Het is voor mensen individueel van groot belang dat ze het vaccin hebben gekregen, maar voor het land als geheel geldt dat het echt een tijd duurt voordat we het collectief met elkaar gaan merken”, aldus Rutte op zijn wekelijkse persconferentie.

De premier verwees naar anderen landen zoals Duitsland en Engeland waar al flink gevaccineerd wordt en het aantal besmettingen nog naar recordcijfers stijgt. In Nederland zijn er nu geen records maar de besmettingscijfers zijn nog veel te hoog. ‘Het blijft te druk in ziekenhuizen en op de ic-afdelingen. De zorgsector wil weer gewone operaties kunnen uitvoeren bij mensen met andere kwalen zoals kanker. Ook daarom moet de druk van corona op de zorg worden verlaagd”, zei Rutte.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Libanon zit in wintertijd en zomertijd door beslissing minister

In Libanon is de zomertijd officieel nog niet ingegaan, doordat minister Najib Mikati donderdag besloot dat de klok op 20 april een uur vooruit wordt gezet.

Afbeelding

Weeronline: maart 2023 was uitzonderlijk nat en vrij somber

Maart was dit jaar uitzonderlijk nat en vrij somber, vat Weeronline de maand samen. Er viel bijna twee keer zoveel regen als normaal en de zon scheen gemiddeld 30 uur minder in vergelijking met andere jaren. Bovendien is het contrast met maart 2022 'zeer groot'.

Afbeelding

Politie maakt einde aan illegale raveparty in Maastricht

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Maastricht een einde gemaakt aan een illegale raveparty in een leegstaand kantoorpand aan het Wim Duisenbergplantsoen.

Afbeelding

Honduras verbreekt betrekkingen met Taiwan

Honduras heeft de diplomatieke banden met Taiwan verbroken, maakte het Hondurese ministerie van Buitenlandse Zaken via Twitter bekend. 'De regering van Honduras erkent het bestaan ​​van slechts één China.

Afbeelding

Zomertijd ingegaan, veel mensen hebben uur minder slaap

De zomertijd is ingegaan en dus is de klok om 02.00 uur vooruitgegaan naar 03.00 uur. Voor veel mensen betekent dat een uur minder slaap.

Afbeelding

Drie gewonden door mishandeling in Gouda

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie gewonden gevonden in een woning aan de Bockenbergstraat in Gouda. Ze zouden rond 00.30 uur zijn mishandeld op de Lazaruskade in de Zuid-Hollandse plaats, laat een woordvoerder van de politie weten.