ICT-waakhond overheid gaat app Coronamelder evalueren

Nieuws
Het nieuwe adviescollege ICT-toetsing gaat de ontwikkeling van de app Coronamelder evalueren. Voor de zomer moet het onderzoek klaar zijn, aldus de ict-waakhond, die de risico’s en slagingskans van grote ict-projecten bij de overheid in de gaten houdt.
anp
vrijdag 8 januari 2021 om 16:24
Afbeelding
beeld anp

Het vroegere Bureau ICT-toetsing (BIT) is sinds vrijdag officieel een adviescollege, waarmee het onafhankelijk is geworden van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De Tweede Kamer had daarop aangedrongen. De afgelopen jaren waren er berichten dat bewindslieden en topambtenaren de onafhankelijkheid van het kritische BIT aantastten. Diverse keren werden miljoenenprojecten op het gebied van ICT stopgezet, na kritische rapporten van het BIT.

Staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken) heeft vrijdag de drie leden van het adviescollege benoemd: professor Hans Verkruijsse, professor Paul Klint en mevrouw Rikky van Osch vormen het college.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Kamer debatteert over werkcultuur media na onthullingen DWDD

Kamerleden willen tijdens het mediadebat maandag de soms onveilige werksfeer in de media ter discussie stellen nu die zo aan het oppervlak is gekomen na onthullingen over DWDD.

Afbeelding

D66: mensen binnen 3 jaar verlossen van problematische schulden

Mensen met problematische schulden moeten binnen drie jaar verlost zijn van hun schulden. Dat plan dient D66 dinsdag in bij de begrotingsbehandeling van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Afbeelding

Yesilgöz over 'relschoppers' rond duel Marokko: schaam jullie

Minister van Justitie Dilan Yeşilgöz vindt dat de "relschoppers" die zondag zorgden voor ongeregeldheden na de overwinning van Marokko op België tijdens het WK van Qatar zich moeten schamen. "Relschoppers, echt, schaam jullie", aldus de minister.

Afbeelding

Westerse journalist opgepakt bij zeldzame massaprotesten in China

Een vermoedelijk westerse journalist is opgepakt tijdens een straatprotest in de Chinese stad Shanghai. Volgens onbevestigde berichten gaat het om BBC-journalist Edward Lawrence.

Afbeelding

Ruim 37.000 kunstliefhebbers hebben PAN Amsterdam bezocht

De afgelopen week hebben in totaal ruim 37.000 kunstliefhebbers de 35e editie van de kunstbeurs PAN Amsterdam bezocht. De directeur van PAN Amsterdam, Mark Grol, noemt deze editie ‘in alle opzichten geslaagd’.

Afbeelding

Rellen in Brussel na WK-wedstrijd België - Marokko

In Brussel zijn onlusten uitgebroken vanwege de WK-wedstrijd in Qatar tussen België en Marokko. Relschoppers, van wie sommigen zijn getooid met de Marokkaanse vlag, gooien met vuurwerk en flessen, slaan met stokken en stichten brandjes.