ICT-waakhond overheid gaat app Coronamelder evalueren

Nieuws
Het nieuwe adviescollege ICT-toetsing gaat de ontwikkeling van de app Coronamelder evalueren. Voor de zomer moet het onderzoek klaar zijn, aldus de ict-waakhond, die de risico’s en slagingskans van grote ict-projecten bij de overheid in de gaten houdt.
anp
vrijdag 8 januari 2021 om 16:24
Afbeelding
beeld anp

Het vroegere Bureau ICT-toetsing (BIT) is sinds vrijdag officieel een adviescollege, waarmee het onafhankelijk is geworden van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De Tweede Kamer had daarop aangedrongen. De afgelopen jaren waren er berichten dat bewindslieden en topambtenaren de onafhankelijkheid van het kritische BIT aantastten. Diverse keren werden miljoenenprojecten op het gebied van ICT stopgezet, na kritische rapporten van het BIT.

Staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken) heeft vrijdag de drie leden van het adviescollege benoemd: professor Hans Verkruijsse, professor Paul Klint en mevrouw Rikky van Osch vormen het college.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Lukas O. besluit te zwijgen na aanhouding vriend in Mallorcazaak

De onverwachte aanhouding van verdachte Martijn T. (20) tijdens de derde zittingsdag van de Mallorcazaak, leidt ertoe dat zijn goede vriend en medeverdachte Lukas O. (19) niets meer wil verklaren tijdens de inhoudelijke behandeling. De geschrokken O.

Afbeelding

Belgische premier: top met 44 landen toont isolement Rusland

De bijeenkomst van de leiders van 44 Europese landen donderdag toont hoezeer Rusland alleen staat, zegt de Belgische premier Alexander De Croo. Alleen de leiders van Rusland en zijn bondgenoot Belarus zijn niet welkom in Praag.

Afbeelding

Shell onderuit in rode AEX na tegenvallende handelsupdate

Een flinke koersdaling van olie- en gasconcern Shell zorgde donderdag voor druk op de Amsterdamse AEX-index die in het rood stond. Shell kwam met een handelsupdate over het derde kwartaal die volgens analisten zwak was.

Afbeelding

17-jarige jongen gewond bij explosie in Utrecht

Bij een explosie in Utrecht is in de nacht van woensdag op donderdag een 17-jarige jongen uit Almere gewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie donderdag.

Afbeelding

Van der Burg roept gemeenten opnieuw op meer opvang te regelen

Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) stuurt donderdag alle gemeenten een brief ‘met het verzoek om bij te dragen aan het bieden van voldoende plekken voor minderjarige asielaanvragers met begeleiding’.

Afbeelding

VluchtelingenWerk: kabinet nu aan zet om snel met plan te komen

Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) moet nu zo snel mogelijk met een plan komen om de situatie voor asielzoekers te verbeteren. Dat zegt VluchtelingenWerk in reactie op de uitspraak in het kort geding die de hulporganisatie tegen de Staat aanspande.