Segers: prostitutiewet wordt gefrustreerd door politieke belangen

Nieuws
Het aanscherpen van wetgeving voor prostitutie wordt "gefrustreerd door mensen met zakelijke en politieke belangen", zegt CU-leider Gert-Jan Segers in een interview met het Nederlands Dagblad. Een wetsvoorstel van het kabinet is een jaar na aankondiging nog steeds niet naar de Tweede Kamer gestuurd, en een andere initiatiefwet van de ChristenUnie, de PvdA en de SP ligt al lange tijd onbehandeld in de Eerste Kamer.
anp
zaterdag 2 januari 2021 om 07:39
Afbeelding
beeld anp
anp

Het verzwaren van de prostitutiewetgeving is al lange tijd een vurige wens van de ChristenUnie. Eerder zei Segers dat hij en zijn partij door het kabinet "aan het lijntje worden gehouden", terwijl er afspraken over zijn gemaakt in het regeerakkoord.

De initiatiefwet van de ChristenUnie en andere partijen is al in 2016 aanvaard door de Tweede Kamer. De Eerste Kamer wilde deze nog niet behandelen, omdat die het wilde combineren met een compleet nieuwe prostitutiewet van het kabinet. Maar Segers heeft er geen vertrouwen in dat die er nog gaat komen. Daarom wil hij zijn initiatiefwet alsnog door de Eerste Kamer krijgen voor de verkiezingen van maart dit jaar.

Wordt de wet aangenomen, dan zijn klanten van uitgebuite of gedwongen prostituees strafbaar als zij redelijkerwijs kunnen weten dat het niet in orde is. Dat is bijvoorbeeld het geval bij heel lage prijzen, als het plaatsvindt in een dubieuze locatie zoals een garagebox, of als sekswerkers zichtbaar mishandeld zijn, zei de partij eerder. Ook wil Segers de minimumleeftijd voor werken in de prostitutie verhogen naar 21 jaar.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Amnesty: politie schendt recht op privacy van demonstranten

De Nederlandse politie schendt het recht op privacy van demonstranten omdat de bevoegdheden die de politie gebruikt voor toezicht volgens Amnesty International te vaag zijn geformuleerd.

Afbeelding

CBS: omzet zakelijke dienstverlening fors hoger door prijzen

De omzet in de zakelijke dienstverlening is in het eerste kwartaal met bijna 15 procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Die omzetgroei komt voor een groot deel door hogere prijzen.

Afbeelding

Wall Street eindigt lager, focus op stemming schuldenplafond VS

De aandelenbeurzen in New York eindigden aan het einde van de handelsdag op woensdag in het rood. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan de stemming in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over de onlangs gesloten deal over de verhoging van het schuldenplafond van de..

Afbeelding

Amazon schikt voor bijna 31 miljoen dollar in twee privacyzaken

Amazon heeft ermee ingestemd om 30,8 miljoen dollar (omgerekend bijna 29 miljoen euro) te betalen om te schikken in twee privacyzaken. Die waren aangespannen door de Amerikaanse toezichthouder FTC.

Afbeelding

Media: Amerikaanse ex-vicepresident Pence wil president worden

De Amerikaanse ex-vicepresident Mike Pence wil president worden. De rechterhand van voormalig president Donald Trump gaat op 7 juni bekendmaken dat hij in de race stapt, melden Amerikaanse media.

Afbeelding

Aandeelhouders ExxonMobil wijzen massaal klimaatpetities af

Aandeelhouders van ExxonMobil hebben met een grote meerderheid voorstellen afgewezen om het Amerikaanse olieconcern te dwingen meer te doen aan de klimaataanpak.