Duitsland: 12.000 nieuwe coronabesmettingen, 165.000 inentingen

Nieuws
De Duitse autoriteiten hebben 12.690 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Ook zijn in 24 uur tijd zeker 336 sterfgevallen gemeld, meldt het Robert Koch Instituut (RKI) zaterdag. Het aantal mensen dat is gevaccineerd tegen het virus, stond vrijdagmiddag op 165.575. Dat waren er 31.846 meer dan een dag eerder.
anp
zaterdag 2 januari 2021 om 07:20
Afbeelding
beeld anp

De stijging van het dodental ligt lager dan de afgelopen dagen. Zo maakten de autoriteiten op 30 december nog melding van de dood van 1129 coronapatiënten, het hoogste aantal tot dusver. Die schommeling in de cijfers kan volgens Duitse media te maken hebben met de feestdagen. Zo lag het aantal coronatesten dat is afgenomen mogelijk lager rond de jaarwisseling. Ook hebben mogelijk nog niet alle instanties de laatste coronacijfers doorgeven.

Duitsland begon eind december met vaccineren en gebruikt zoals andere EU-lidstaten het coronavaccin van Pfizer en BioNtech. Er worden onder meer bewoners van verpleeghuizen ingeënt. Ook kunnen mensen vanwege hun werk in aanmerking komen voor een vaccinatie. Het gaat dan bijvoorbeeld om medisch personeel en mensen die werken in de ouderenzorg.

In totaal zijn in Duitsland zijn 33.960 mensen overleden aan de gevolgen van het longvirus. Er zijn ruim 1,7 miljoen coronagevallen geregistreerd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Peiling: ruim helft basisschooldocenten ervaart ongewenst gedrag

Meer dan de helft van de leerkrachten in het basisonderwijs kreeg afgelopen jaar te maken met ongewenst gedrag, stelt DUO Onderwijsonderzoek & Advies. Een op de tien was slachtoffer van fysiek geweld of intimidatie door leerlingen.

Afbeelding

Leiders Noord-Korea en Belarus feliciteren Poetin met verjaardag

De leiders van Noord-Korea en Belarus hebben de Russische president Vladimir Poetin gefeliciteerd met zijn zeventigste verjaardag. De bondgenoten prijzen het leiderschap van Poetin en wensen nog vele jaren met hem te mogen samenwerken.

Afbeelding

Mijnbouwer BHP wil kolenmijn Australië nog 93 jaar openhouden

Mijnbouwer BHP heeft een aanvraag gedaan bij de Australische overheid om een kolenmijn in Queensland nog maximaal 93 jaar open te kunnen houden.

Afbeelding

Onderzoek: nog veel geld van Wereldbank naar fossiele projecten

De Wereldbank heeft sinds het Klimaatakkoord van Parijs wereldwijd nog bijna 15 miljard dollar gestoken in projecten voor fossiele brandstoffen, komt naar voren uit een nieuw onderzoek van klimaatactivisten.

Afbeelding

Europese automakers hebben geen hoop op groei dit jaar

Europese automakers waarschuwen voor weer een jaar met dalende verkopen. De autoproducenten vragen beleidsmakers ook om meer steun voor de industrie die worstelt met het herstel uit de coronacrisis.

Afbeelding

Tesla begint productie elektrische vrachtwagen

Tesla begint met de productie van zijn elektrische vrachtwagen Tesla Semi, heeft topman Elon Musk op Twitter bekendgemaakt. De eerste vrachtwagens moeten in december aan klanten geleverd worden.