Scrabble

Varia
Even heb ik overwogen om deze eerste ronde opnieuw te spelen, want de K ontbrak in het rijtje letters op het plankje. In de tekst werd hij wel vermeld, en kennelijk had u al begrepen dat hij ook gebruikt kon worden. Ik heb het maar zo gelaten.
zaterdag 2 januari 2021 om 03:00
scrabble
scrabble beeld Heerco Walinga

Met HALZEN, zoals het nu op het bord ligt, werden 36 punten verdiend. Er waren ook enkele deelnemers die het woord lieten beginnen op H8 of H5, maar dat heeft hun toch 6, resp. 8 punten minder opgeleverd.

Verder waren de mogelijkheden in aantal niet zo groot, deze eerste ronde. KLAZEN werd ingestuurd en bracht 32 punten op, vanaf HH3 of HH4. Verder nog: HANZE (HH4, 30) en ZALEN (HH8, 22).

De tweede ronde spelen we met CEIIKST. Een snelle, voor de hand liggende mogelijkheid zie ik nog niet. Twee I’s zijn niet eenvoudig weg te leggen. Maar ik ben ervan overtuigd dat er in dit nieuwe jaar weer fraaie oplossingen gevonden gaan worden.
Sinds ongeveer een halfjaar speel ik met dochter en zoon, zus, zwager en schoonzus Wordfeud op mijn telefoon. Het lijkt veel op Scrabble, alleen zijn de letterwaardes en de indeling van de letter- en woordwaarde op het bord anders, waardoor je soms zowel 2x als 3x woordwaarde kunt omspannen.

Dat kan monsterscores opleveren. Een keer scoorde een van mijn tegenstanders 301 punten in één beurt. Nou, dat haalt de fut er wel uit, kan ik u zeggen. Dan is het wel prettig als er bij de andere vier partijtjes wat meer succes geboekt wordt …

Er zit natuurlijk een geluksfactor in die spelletjes, net als in een ‘normale’ partij Scrabble. Het is maar net welke letters je toebedeeld krijgt. En dat heb ik altijd het aardige van het ND-scrabble gevonden: iedereen speelt met dezelfde letters.

Voor nu: op deze tweede dag van het nieuwe jaar toch maar opnieuw de beste wensen. Ouderwets gezegd: veel heil en zegen in 2021.

2

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Assange maakt uitlevering aan VS aanhangig bij Europees Hof

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft zijn uitlevering aan de Verenigde Staten aanhangig gemaakt bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), zo heeft het hof vrijdag bevestigd.

Afbeelding

WHO: minder aandacht corona kan leiden tot nieuwe fatale variant

Tedros Adhanom Ghebreyesus, de baas van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, waarschuwt dat de verminderde aandacht voor de bestrijding van COVID-19 kan leiden tot het ontstaan van een nieuwe dodelijke variant van het coronavirus.

Afbeelding

Onderzoek: meeste oudere boeren hebben geen opvolger klaarstaan

De meeste boeren van 60 jaar of ouder hebben geen opvolger klaarstaan om hun bedrijf over te nemen. Dat volgt uit onderzoek door AgriDirect dat informatie heeft verzameld over de leeftijd en opvolgsituatie van ruim 14.500 agrarische bedrijven.

Afbeelding

Halsema: Amsterdam wil wantrouwen tegen burgers verminderen

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema wil dat het gemeentebestuur burgers minder wantrouwt, want dat gebeurt nu nog te veel, zegt ze in gesprek met de lokale omroep AT5.

Afbeelding

Akkoord EU-landen over prijsplafond Russische olie

De EU-landen hebben een akkoord bereikt over een prijsplafond voor Russische olie die per zee naar Europa wordt vervoerd. De Poolse regering, die een tijd dwarslag, heeft formeel ingestemd met de invoering van een prijsplafond van 60 dollar (57 euro) per vat, bevestigen diploma..

Afbeelding

Hooggerechtshof Nigeria kijkt naar verzet Shell tegen compensatie

Olie- en gasconcern Shell mag van het Nigeriaanse Hooggerechtshof een eerdere uitspraak aanvechten over een grote vergoeding voor een vermeende lekkage.