Bijna miljoen Britten gevaccineerd tegen Covid-19

Nieuws
Bijna 950.000 mensen zijn deze maand in Groot-Brittannië voor de eerste keer ingeënt tegen het gevreesde coronavirus. De vaccinatie is een belangrijk onderdeel van het beleid om de dreiging van het virus afdoende te bedwingen. Londen is aan de slag gegaan met het peperdure vaccin van de Amerikaans-Duitse farmagigant Pfizer/BioNTech en gaat binnen een week ook inenten met een veel goedkoper vaccin van de Universiteit van Oxford en de farmareus AstraZeneca.
anp
donderdag 31 december 2020 om 21:33
Afbeelding
beeld anp
anp

In het land van 68 miljoen inwoners zijn voor zover bekend nu 1850 patiënten in kritieke toestand door het virus in ziekenhuizen opgenomen en zijn 73.500 mensen volgens de officieel opgegeven doodsoorzaak aan het virus bezweken.

Een vaccin van Pfizer kost volgens Britse en Belgische media ruim 16 euro, maar het is onduidelijk wat regeringen of instellingen als de EU werkelijk betalen. Ze hebben vaak kolossale aanbetalingen gedaan die ze niet terug kunnen eisen, maar die dan wel kortingen opleveren. De economie krimpt ondertussen in Groot-Brittannië naar schatting 11 procent over het jaar 2020 en dat betekent, afgezien van desastreuze oorlogsjaren, het slechtste jaar in 300 jaar volgens Britse media.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

13-jarig meisje verdronken in recreatieplas Alblasserdam

In een recreatieplas in het Zuid-Hollandse Alblasserdam is zaterdagmiddag een 13-jarig meisje verdronken, zo meldt de veiligheidsregio. Het meisje raakte rond 14.45 uur vermist nadat ze had gespeeld in of vlakbij het water.

Afbeelding

Zelensky bevestigt tegenoffensief tegen Russische troepen

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zaterdag bevestigd dat er een Oekraïens tegenoffensief gaande is tegen de Russische troepen. Hij weigerde details te geven.

Afbeelding

Trudeau belooft meer Canadese steun voor Kyiv tijdens bezoek

Canada gaat deelnemen aan de internationale coalitie om Oekraïense gevechtspiloten op te leiden. Ook maakt het land 500 miljoen Canadese dollar (omgerekend bijna 350 miljoen euro) aan militaire hulp beschikbaar voor Oekraïne, zei premier Justin Trudeau tijdens een verrassingsbe..

Afbeelding

Zwempauzes en genoeg water bieden personeel strandtent verkoeling

Veel mensen zoeken met de hoge temperaturen verkoeling aan zee, waar strandpaviljoens goede zaken doen. Eigenaren van strandtenten zorgen op verschillende manieren dat de bediening en koks goed met de hitte om kunnen gaan, variërend van een plons in het water tot schaduwdoeken.

Afbeelding

Den Haag: parkeerplekken stranden Scheveningen en Kijkduin vol

De gemeente Den Haag roept strandgangers zaterdagmiddag op niet meer met de auto naar Scheveningen en Kijkduin te komen. De parkeerplekken bij de stranden zijn vol.

Afbeelding

Paus aan beterende hand, maar blijft nog een week in ziekenhuis

Het herstel van paus Franciscus verloopt voorspoedig, melden zijn dokters zaterdag. Wel heeft hij op aanraden van zijn artsen ermee ingestemd om nog een week in het ziekenhuis te blijven. De paus onderging woensdag een buikoperatie van drie uur.