Rustig begin Wall Street op laatste dag 2020

Nieuws
De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met kleine uitslagen aan de laatste sessie van het bewogen jaar 2020 begonnen. Beleggers verwerkten onder meer de laatste cijfers over WW-aanvragen. Bij de bedrijven stond techconcern Apple in de schijnwerpers. Het bedrijf verwijderde 39.000 games uit zijn Chinese appstore vanwege een deadline voor game-ontwikkelaars om een vergunning te regelen bij de Chinese autoriteiten.
anp
donderdag 31 december 2020 om 15:56
Afbeelding
beeld anp
anp

De leidende Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,2 procent lager op 30.363 punten. De brede S&P 500 zakte 0,1 procent tot 3730 punten en techgraadmeter Nasdaq verloor 0,1 procent tot 12.860 punten.

Apple won in de vroege handel 0,1 procent. Donderdag liep de deadline af die Apple had voor ontwikkelaars om een vergunning te overhandigen aan de overheid. Oorspronkelijk lag die deadline op eind juni, maar deze werd verlengd. Veel games wisten dus geen vergunning te verkrijgen en werden daarom verwijderd door Apple.

Sociale vangnet

Het aantal Amerikanen dat vorige week een werkloosheidsuitkering aanvroeg, is opnieuw gedaald. Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid werden er 787.000 aanvragen ingediend, 19.000 minder dan een week eerder. Door de coronacrisis hebben in de afgelopen maanden al tientallen miljoenen mensen in de Verenigde Staten een beroep gedaan op het sociale vangnet. Doordat grote bedrijven reorganisaties hebben aangekondigd, blijven er nog wel steeds veel nieuwe aanvragen binnenstromen.

De handelsvolumes zijn op de laatste dag van het jaar traditiegetrouw dunner dan gebruikelijk. Veel beleggers en handelaren zijn namelijk vrij. Wall Street is vrijdag dicht voor nieuwjaarsdag, net als de meeste andere beurzen in de wereld. Op 4 januari gaan de beurzen weer open.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

'Blade runner' Oscar Pistorius komt mogelijk vervroegd vrij

De Zuid-Afrikaanse hardloper Oscar Pistorius krijgt mogelijk vrijdag al te horen of hij vervroegd vrijkomt. 'Blade runner' zoals de bijnaam van de gehandicapte sporter luidt, werd in 2017 veroordeeld voor het doodschieten van zijn vriendin.

Afbeelding

Nieuwe autoriteit geeft eerste adviezen natuurplannen provincies

De Ecologische Autoriteit (EA) presenteert vrijdag de eerste vier adviezen over de plannen van provincies voor beschermde natuur. De organisatie is ingesteld door het kabinet, met het doel om onafhankelijk de plannen te beoordelen die provincies hebben met hun natuurgebieden.

Afbeelding

Miljoenenmetro naar strand Hoek van Holland gaat vrijdag rijden

Reizigers kunnen vanaf vrijdagmorgen 09.00 uur gebruik gaan maken van ook het laatste stukje van metrolijn B, de spoorverbinding tussen Rotterdam en station Hoek van Holland Strand.

Afbeelding

Trump gaat zichzelf dinsdag aangeven zegt advocaat

Volgens een van zijn advocaten zal voormalig president Donald Trump zichzelf dinsdag aangeven voor voorgeleiding in verband met de aanklacht tegen hem in een rechtbank in Manhattan. Dit schrijft The New York Times.

Afbeelding

Republikeinen scharen zich achter Trump na aanklacht

Republikeinse bondgenoten en rivalen van Donald Trump hebben donderdag de aanklacht tegen de voormalige Amerikaanse president aan de kaak gesteld als een politiek gemotiveerde poging om zijn presidentskandidatuur in 2024 te laten ontsporen.

Afbeelding

Gouverneur DeSantis: geen meewerking uitleveringsverzoek Trump

In een reactie op de aanklacht door een grand jury in Manhattan tegen Donald J. Trump, noemt Trumps rivaal en gouverneur van Florida Ron DeSantis de aanklacht 'on-Amerikaans'.