Gewonde door vuurwerkbom in flat Alphen, flat ontruimd

Nieuws
Bij een ontploffing van een zware vuurwerkbom in een flat in Alphen aan den Rijn is een persoon gewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is onderweg om explosief materiaal dat in het appartement is aangetroffen onschadelijk te maken, meldt de veiligheidsregio Hollands Midden.
anp
donderdag 31 december 2020 om 14:29 aangepast 15:12
Afbeelding
beeld anp

De eerste twee verdiepingen van de flat aan het Aidaplein zijn ontruimd. Geëvacueerde bewoners worden in de buurt opgevangen. Volgens de brandweer lijkt het gebouw zelf nog stabiel. Wel is er veel schade.

Volgens de veiligheidsregio is het erg druk met omstanders bij de flat. "Kom niet hierheen, er is niets te zien en je brengt je eigen gezondheid in gevaar. Ook nu is het nog steeds coronatijd. Bij de opvanglocatie zijn we daar ook alert op."

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Nederland wil meer culturele samenwerking met Oekraïne

Nederland wil meer culturele samenwerking met Oekraïne, maakte staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) in Brussel bekend tijdens een overleg met cultuurministers.

Afbeelding

Op Schiphol aangehouden man had geen gevaarlijke stoffen bij zich

De 55-jarige man die dinsdag op Schiphol werd aangehouden had geen gevaarlijke stoffen bij zich. Dat is gebleken uit onderzoek van twee speciale teams van Defensie en het RIVM, zo meldt de marechaussee woensdag.

Afbeelding

Minister Helder spreekt over energielevering in Qatar

Sportminister Conny Helder heeft een ontmoeting gehad met Soltan bin Saad Al-Muraikhi, minister van staat voor Buitenlandse Zaken van Qatar. "We hadden een goed gesprek over samenwerking, mensenrechten, energielevering en gezondheidszorg", laat ze weten.

Afbeelding

Gezondheidsraad: versterkte muziek moet zachter tegen gehoorschade

Muziek moet nog maar tot maximaal 100 decibel worden versterkt, drie decibel minder dan nu is afgesproken. Dat adviseert de Gezondheidsraad aan het kabinet, dat bezorgd is om de toenemende gehoorschade in ons land.

Afbeelding

Chinese oud-president Jiang Zemin (96) overleden

De Chinese oud-president Jiang Zemin is overleden. Chinese staatsmedia melden dat hij woensdag op 96-jarige leeftijd is overleden in Shanghai. Hij is overleden aan leukemie en orgaanfalen.

Afbeelding

Politie grijpt in bij protesten in Zuid-Chinese stad Guangzhou

In de Zuid-Chinese stad Guangzhou zijn de protesten tegen coronamaatregelen in de nacht van dinsdag op woensdag geëscaleerd. Op sociale media gaan beelden rond van aanvaringen tussen de demonstranten en de politie, die daarbij bekogeld wordt.