Weer geen winst voor Trump-golfbaan in Schotland

Nieuws
De Trump-golfbaan in Schotland heeft ook vorig jaar geen winst gemaakt. Het verlies bedroeg volgens exploitant Trump International Golf Club Scotland Ltd. (TIGCS) 1,1 miljoen pond, omgerekend zo’n 1,2 miljoen euro.
anp
donderdag 31 december 2020 om 11:50
Afbeelding
beeld anp

Het komt niet als een verrassing dat de golfbaan bij Aberdeen rode cijfers noteert. Dat is sinds de opening in 2012 nooit anders geweest. De exploitant zegt dat de omzet met 18 procent steeg, maar dat ook meer kosten gemaakt moesten worden. Omdat meer mensen lid wilden worden, zou zijn geïnvesteerd in het uitbreiden van de faciliteiten.

Het bedrijf heeft de financiële cijfers voor 2020 niet vrijgegeven. De golfbaan moest het afgelopen jaar enige tijd dicht vanwege de coronapandemie. Ook moest het aantal klanten worden beperkt om verspreiding van het virus te voorkomen.

Donald Trump, die voor zijn presidentschap naam maakte als vastgoedmagnaat en tv-persoonlijkheid, staat bekend als een groot liefhebber van golf. Hij slaat zelf regelmatig een balletje. Trump stond onder meer op de golfbaan op de dag dat Amerikaanse media besloten zijn rivaal Joe Biden aan te wijzen als winnaar van de presidentsverkiezingen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Assange maakt uitlevering aan VS aanhangig bij Europees Hof

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft zijn uitlevering aan de Verenigde Staten aanhangig gemaakt bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), zo heeft het hof vrijdag bevestigd.

Afbeelding

WHO: minder aandacht corona kan leiden tot nieuwe fatale variant

Tedros Adhanom Ghebreyesus, de baas van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, waarschuwt dat de verminderde aandacht voor de bestrijding van COVID-19 kan leiden tot het ontstaan van een nieuwe dodelijke variant van het coronavirus.

Afbeelding

Onderzoek: meeste oudere boeren hebben geen opvolger klaarstaan

De meeste boeren van 60 jaar of ouder hebben geen opvolger klaarstaan om hun bedrijf over te nemen. Dat volgt uit onderzoek door AgriDirect dat informatie heeft verzameld over de leeftijd en opvolgsituatie van ruim 14.500 agrarische bedrijven.

Afbeelding

Halsema: Amsterdam wil wantrouwen tegen burgers verminderen

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema wil dat het gemeentebestuur burgers minder wantrouwt, want dat gebeurt nu nog te veel, zegt ze in gesprek met de lokale omroep AT5.

Afbeelding

Akkoord EU-landen over prijsplafond Russische olie

De EU-landen hebben een akkoord bereikt over een prijsplafond voor Russische olie die per zee naar Europa wordt vervoerd. De Poolse regering, die een tijd dwarslag, heeft formeel ingestemd met de invoering van een prijsplafond van 60 dollar (57 euro) per vat, bevestigen diploma..

Afbeelding

Hooggerechtshof Nigeria kijkt naar verzet Shell tegen compensatie

Olie- en gasconcern Shell mag van het Nigeriaanse Hooggerechtshof een eerdere uitspraak aanvechten over een grote vergoeding voor een vermeende lekkage.