Ruim 30.000 nieuwe besmettingen in Duitsland afgelopen etmaal

Nieuws
In Duitsland zijn afgelopen etmaal 32.552 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat hoge aantal betekent een toename van zo’n 50 procent ten opzichte van het aantal nieuwe besmettingen dat woensdag werd gemeld door het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse tegenhanger van het RIVM.
anp
donderdag 31 december 2020 om 06:07
Afbeelding
beeld anp
anp

Het totale aantal coronabesmettingen komt met de laatste cijfers van donderdagochtend op 1.719.373 te staan. Het aantal Covid-19-patiënten in Duitsland dat aan de ziekte is bezweken steeg afgelopen etmaal met 964. Het totale officiële dodental van de epidemie staat er nu op 33.071.

De Duitse autoriteiten hebben een harde lockdown ingesteld om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Die blijft tot zeker 10 januari van kracht. Duitsland is inmiddels ook begonnen met het vaccineren van inwoners met het coronavaccin van de bedrijven BioNTech en Pfizer.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Beelden tonen: agenten sloegen en schopten bij fatale arrestatie

Op beelden die vrijdagnacht door de politie van Memphis zijn vrijgegeven is te zien hoe de zwarte Amerikaan Tyre Nichols drie weken geleden door agenten werd geslagen, geschopt en met een wapenstok bewerkt.

Afbeelding

Nederland behoudt hoogste kredietbeoordeling van Moody's

Nederland heeft van kredietbeoordelaar Moody's opnieuw de hoogste rating meegekregen. Ondanks de Europese energiecrisis en de toegenomen inflatie staat de Nederlandse economie er volgens het ratingbureau goed voor.

Afbeelding

Activist Winnips overweegt toch naar demonstratie A12 te gaan

Klimaatactivist Lucas Winnips overweegt toch om zaterdag naar de demonstratie op de A12 van Extinction Rebellion te gaan, zo meldt hij vrijdagavond aan tafel bij talkshow Op1.

Afbeelding

VN-topman bezorgd over geweldsspiraal Israël, VS bieden hulp aan

VN-topman Antonío Guterres veroordeelt de aanval op mensen bij een synagoge in Oost-Jeruzalem met klem. Ook landen als de VS, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Arabische Emiraten hebben hun afschuw uitgesproken.

Afbeelding

Goldman Sachs verlaagt beloning topman met 30 procent

Zakenbank Goldman Sachs heeft de beloning voor topman David Solomon met 30 procent verlaagd. Hij ontvangt nu 'slechts' 25 miljoen dollar (23 miljoen euro) voor zijn prestaties in 2022.

Afbeelding

Rutte en Schippers halen uit naar combinatie PvdA-GroenLinks

De VVD-top haalt in aanloop naar de verkiezingen van de Provinciale Staten uit naar de combinatie van PvdA en GroenLinks die straks in de Eerste Kamer één fractie gaat vormen.