Indonesië sluit vanaf 1 januari grenzen vanwege coronamutatie

Nieuws
Indonesië sluit vanaf 1 januari de grenzen voor buitenlandse reizigers uit angst voor mutaties van het coronavirus. De grenssluiting duurt twee weken.
anp
maandag 28 december 2020 om 11:00
Afbeelding
beeld anp
anp

In het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika zijn mutaties van het longvirus aangetroffen die besmettelijker zijn dan andere varianten. Andere landen sloten ook al de grenzen of ze weren reizigers uit landen waar de variant is opgedoken. Onder meer in Nederland zijn al besmettingen aangetroffen.

Indonesië scherpte de regels een paar dagen geleden nog aan. Toen werden reizigers uit het Verenigd Koninkrijk al geweerd. De quarantaineregels voor andere Europeanen en Australiërs werden ook strenger.

Het aantal vastgestelde coronabesmettingen in Indonesië staat op ruim 719.000, dat zijn er ruim 40.000 minder dan in Nederland. Het dodental ligt op ruim 21.000. Het land is al begonnen met het inenten van mensen tegen het virus.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Nieuwe SBS-talkshow Marcel & Gijs trapt af met 611.000 kijkers

De nieuwe talkshow Marcel & Gijs, van Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman, is maandagavond met 611.000 kijkers van start gegaan op SBS6. Daarmee is het programma terug te vinden op de twaalfde plek in de lijst van best bekeken programma's van maandag.

Afbeelding

Microsoft betaalt 20 miljoen dollar om schenden privacy kinderen

Microsoft betaalt een boete omdat het techconcern illegaal gegevens van kinderen onder de 13 jaar heeft verzameld. De schikking volgt op beschuldigingen van de Amerikaanse toezichthouder FTC en bedraagt 20 miljoen dollar, omgerekend ruim 18 miljoen euro.

Afbeelding

Australische beurs zakt na verrassende renteverhoging

De aandelenbeurs in Sydney ging dinsdag omlaag in een overwegend positieve regio. Beleggers reageerden op het verrassende besluit van de Australische centrale bank om de rente te verhogen naar 4,1 procent.

Afbeelding

CBS bevestigt toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming.

Afbeelding

Koepel webshops: cybercrimineel hackt vooral om ons af te persen

Als cybercriminelen de computersystemen van een webshop aanvallen, doen ze dat vooral om het bedrijf af te persen. Ze dreigen gestolen gegevens te verkopen op ondergrondse marktplaatsen als het slachtoffer geen losgeld betaalt.

Afbeelding

Grote dam in zuiden Oekraïne ingestort, mogelijk opgeblazen

De dam bij de door Russische troepen gecontroleerde stad Nova Kachovka, in de zuidelijke Oekraïense regio Cherson, is ingestort. Dat bevestigt het Russische staatspersbureau TASS, nadat video's van de doorgebroken dam op diverse sociale media circuleerden.