Extra militair personeel helpt gestrande truckers Engeland

Nieuws
De Britse autoriteiten sturen op eerste kerstdag 800 man militair personeel extra naar de regio Kent om gestrande vrachtwagenchauffeurs te helpen. De manschappen worden ingezet bij het afnemen van coronatests, en bij de afhandeling van de trucks.
anp
donderdag 24 december 2020 om 23:31
Afbeelding
beeld anp
anp

Er is al 300 man actief, meldt de Britse omroep BBC.

Ongeveer 4000 voertuigen wachten om het Kanaal over te steken. De truckers kwamen vast te zitten toen Frankrijk afgelopen weekend de grens sloot uit vrees voor een nieuwe, besmettelijkere variant van het coronavirus, die in Engeland was opgedoken. De chauffeurs mogen alleen met een negatieve test naar de overkant.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Media: Criminaliteit afgelopen jaar toegenomen in Duitsland

Het aantal misdrijven is in 2022 met 11,5 procent gestegen in Duitsland, schrijft de krant Welt am Sonntag op basis van een rapport dat donderdag wordt gepresenteerd. Het gaat volgens de krant om 5,6 miljoen misdrijven in het hele land.

Afbeelding

Biden zegt landelijke hulp toe aan Mississippi vanwege noodweer

De Amerikaanse president Joe Biden heeft hulp van de landelijke overheid toegezegd voor de staat Mississippi die de afgelopen dagen is getroffen door noodweer en tornado's. Zeker 25 mensen zijn omgekomen door het noodweer in de staat. Een persoon overleed in de staat Alabama.

Afbeelding

IMF-topvrouw ziet grotere risico's voor financiële stabiliteit

De sterk gestegen rentes hebben de risico's voor de financiële stabiliteit duidelijk vergroot, zei topvrouw Kristalina Georgieva van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Afbeelding

Sterrenrestaurants: reserveringen gaan goed ondanks hoge inflatie

Nederlandse sterrenrestaurants doen goede zaken met hun reserveringen ondanks de hoge inflatie en economische onzekerheid. Gasten willen graag op hoog niveau dineren en zijn bereid daar ook de portemonnee voor te trekken.

Afbeelding

Libanon zit in wintertijd en zomertijd door beslissing minister

In Libanon is de zomertijd officieel nog niet ingegaan, doordat minister Najib Mikati donderdag besloot dat de klok op 20 april een uur vooruit wordt gezet.

Afbeelding

Weeronline: maart 2023 was uitzonderlijk nat en vrij somber

Maart was dit jaar uitzonderlijk nat en vrij somber, vat Weeronline de maand samen. Er viel bijna twee keer zoveel regen als normaal en de zon scheen gemiddeld 30 uur minder in vergelijking met andere jaren. Bovendien is het contrast met maart 2022 'zeer groot'.