Politiechef: 600 miljoen nodig voor wijkagenten en rechercheurs

Nieuws
De politie heeft minstens 3500 extra mensen nodig. Er is vooral een tekort aan wijkagenten. Om het capaciteitsprobleem aan te pakken is minstens 600 miljoen euro nodig, zegt korpschef Henk van Essen. "En dan nog kunnen we niet aan alle verwachtingen voldoen." Volgens de politiebaas moet de politie bruggen blijven bouwen, zowel op straat als online.
anp
zaterdag 19 december 2020 om 08:41 aangepast 12:19
Afbeelding
beeld anp
anp

Een deel van het geld is gereserveerd voor 1000 extra voltijdsbanen, die de politie nodig heeft voor versterking van de basisteams. Bij de recherche gaat het om zeker 500 fte's extra, onder meer voor gespecialiseerde online rechercheurs. Ze zijn volgens Van Essen nodig "om goed verankerd te blijven in de wijken en digitaal vaardiger te worden".

"Onze zichtbaarheid in de wijk moet beter. Mensen willen de wijkagent kennen en zelf gekend worden. We moeten netwerken opbouwen die ook in roerige tijden kunnen worden benut."

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Amerikaanse topbankier Dimon na bezoek aan China ook naar Taiwan

De Amerikaanse topbankier Jamie Dimon, baas van de grote bank JPMorgan Chase, gaat na zijn bezoek aan China ook naar Taiwan. Dimon zou vrijdag aankomen in Taiwan, dat door China wordt gezien als afvallige regio.

Afbeelding

Autobrug Holwert nog niet vrijgegeven, nieuwe problemen opgedoken

De autobrug in de haven van het Friese Holwert kan nog altijd niet op de normale manier worden gebruikt. Hoewel problemen waar Rijkswaterstaat op stuitte inmiddels zijn verholpen, doken er in de nacht van donderdag op vrijdag weer nieuwe problemen op, meldt een woordvoerder van..

Afbeelding

Organisaties: schaf vrijwillige ouderbijdrage basisonderwijs af

Laptops en tablets moeten kosteloos beschikbaar worden voor alle leerlingen en de vrijwillige ouderbijdrage in het basisonderwijs moet helemaal worden afgeschaft.

Afbeelding

Techbedrijven helpen beurs in Hongkong aan flinke winst

De aandelenbeurs in Hongkong schoot vrijdag omhoog dankzij sterke koerswinsten van de Chinese techbedrijven. Beleggers waren opgelucht dat ook de Amerikaanse Senaat het akkoord over de verhoging van het schuldenplafond van de overheid heeft goedgekeurd.

Afbeelding

Kyiv: 30 door Rusland afgevuurde raketten en drones onderschept

In het grootste deel van Oekraïne zijn op vrijdagochtend de luchtalarmen opgeheven die tijdens de nacht ervoor in praktisch heel het land hadden geklonken.

Afbeelding

Ook Amerikaanse Senaat gaat akkoord met schuldendeal

Een meerderheid van de Amerikaanse senatoren heeft donderdag voor een verhoging van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid gestemd. Daardoor is voorkomen dat er een situatie ontstaat waarin de Verenigde Staten voor het eerst in de geschiedenis zonder geld zouden komen..