Demonstratie tegen lockdown in Hilversum verboden

Nieuws
Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum heeft de voor zaterdag aangekondigde demonstratie ‘Stop de Lockdown’ verboden. Hij zegt onvoldoende vertrouwen te hebben dat de organisatie zich houdt aan de voorgestelde voorschriften, zowel op het gebied van de coronamaatregelen als de ter beschikking gestelde locatie.
anp
vrijdag 18 december 2020 om 22:58
Afbeelding
beeld anp
anp

Volgens de gemeente Hilversum zijn de afgelopen dagen meerdere gesprekken gevoerd met de organisatie van de demonstratie. Daarin werd geen overeenstemming bereikt over de plaats waar de demonstratie kan plaatsvinden. De organisatoren van ‘Stop de Lockdown’ wezen de door de gemeente aangeboden locatie af.

De gemeente zegt daardoor niet te kunnen instaan voor de gezondheid van de deelnemers, omstanders en de professionals die betrokken zijn bij het toezicht. ‘Ook is het hierdoor niet mogelijk om de openbare orde te handhaven en de veiligheid van haar bewoners te waarborgen”, aldus de gemeente Hilversum.

De gemeente roept ‘de demonstranten met klem op om niet naar Hilversum te komen”.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Banken stijgen op Aziatische beurzen na overname SVB

De Aziatische aandelenbeurzen lieten dinsdag overwegend winsten zien. Vooral de banken in de regio veerden op na de koerswinsten van de Europese en Amerikaanse banksectoren.

Afbeelding

Adviseurs kabinet: kijk voor ruimtelijke investeringen naar 2100

Voor een nieuwe Nota Ruimte moet minister Hugo de Jonge (Ruimtelijke Ordening) niet naar het jaar 2050 kijken, maar naar 2100. Zeespiegelstijging, klimaatverandering en demografische ontwikkeling vereisen juist na 2050 een "fundamenteel andere benadering", schrijft het College..

Afbeelding

Amnesty: Westen heeft dubbele standaard voor mensenrechten

Westerse landen houden er twee standaarden op na als het gaat om de schending van mensenrechten in de wereld, vindt Amnesty International. 'De krachtige westerse reactie op de Russische invasie in Oekraïne staat in schril contrast met het gebrek aan actie als het gaat om schend..

Afbeelding

Amerikaanse steden klagen Hyundai en Kia aan om autodiefstallen

Verschillende Amerikaanse steden stappen naar de rechter wegens een groot aantal diefstallen van auto's van de merken Kia en Hyundai. St. Louis, in Missouri, liet maandag weten de twee merken aan te klagen in navolging van Amerikaanse steden als Cleveland, San Diego, Milwaukee,..

Afbeelding

Jeugdzorg en onderwijs: stop met verplaatsen asielkinderen

Beroepskrachten uit jeugdgezondheidszorg en onderwijs vinden dat het afgelopen moet zijn met de in hun ogen 'zinloze' verplaatsingen van kinderen in de asielopvang.

Afbeelding

UWV biedt werkgevers oplossingen voor 'zeer krappe' arbeidsmarkt

Ondanks een lichte daling van het aantal vacatures was de arbeidsmarkt eind vorig jaar 'zeer krap'. Dat meldt uitkeringsinstantie UWV, die verwacht dat bedrijven ook dit jaar nog moeite zullen hebben met het werven van nieuw personeel.