Duitsland weert Huawei niet van 5G-netwerken

Nieuws
Duitsland is niet van plan om het Chinese technologiebedrijf Huawei per definitie te weren van zijn 5G-netwerken. In een nieuw wetsvoorstel, waaraan Duitse ministers woensdag de laatste hand legden, is sprake van strenge veiligheidscriteria en de mogelijkheid tot uitsluiten van een bedrijf. Maar het gebruik van technologie van Huawei zou volgens de nieuwe regels nog wel mogelijk zijn.
anp
woensdag 16 december 2020 om 19:50
Afbeelding
beeld anp
anp

Huawei wordt door de Verenigde Staten beschuldigd van spionage voor de Chinese overheid en Washington oefent al langer grote druk uit op Europese beleidsmakers om de Chinezen te weren van markten voor 5G-netwerken.

Het Chinese bedrijf zelf heeft de beschuldigingen altijd tegengesproken. Huawei reageert dan ook positief op het Duitse voorstel. ‘Voor de 5G-netwerken betekent dit dat er hogere en gelijke veiligheidsnormen gelden voor alle leveranciers”, aldus een woordvoerder.

Eerder besloot onder meer Zweden wel om Huawei in de ban te doen als het gaat om 5G-apparatuur. In Nederland verklaarde KPN afgelopen zomer nog dat er geen Huawei-verbod door de Nederlandse overheid wordt verwacht. Het bedrijf gebruikt telecomapparatuur van Huawei, maar naar eigen zeggen niet in kritieke delen van het netwerk.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Tata Steel veroordeelt uitspraken personeel over klimaatactivisten

De directie en de centrale ondernemingsraad van Tata Steel zeggen 'met afschuw' kennis te hebben genomen van uitspraken die medewerkers hebben gedaan in WhatsApp- en Facebookgroepen over een demonstratie die maandag wordt gehouden door klimaatactivisten bij de fabriek in..

Afbeelding

Man verdacht van schieten op Apache-helikopter weer vrij

De 52-jarige man uit Uddel die donderdag was aangehouden omdat hij met een vuurwapen op een Apache-gevechtshelikopter zou hebben geschoten is weer vrij.

Afbeelding

Massale protesten in Israël ondanks uitstel justitiële hervorming

Ondanks het uitstel van de controversiële justitiële hervormingen zijn in Israël tienduizenden mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen de uiterst rechtse regering van premier Benjamin Netanyahu.

Afbeelding

Open Huizen Dag trekt ruim 66.000 mensen

De Open Huizen Dag van makelaarsorganisatie NVM heeft zaterdag ruim 66.000 bezoekers getrokken. Dat is meer dan de 55.000 huizenkijkers bij de vorige editie in oktober.

Afbeelding

Nieuwste lichting dienstplichtigen Rusland opgeroepen

Zoals elk jaar worden er in Rusland in de lente jonge mannen voor de dienstplicht van een jaar opgeroepen. Schout-bij-nacht Vladimir Tsimlianski van de generale staf zei dat 147.000 van de 700.

Afbeelding

Ook Amerikaanse rechter beschouwt maaltijdkoerier als werknemer

Een voormalige koerier van de Amerikaanse maaltijdbezorger Grubhub was eigenlijk werknemer en geen zelfstandige, heeft een federale rechtbank bepaald. Volgens de advocaat van de man kan de uitspraak grote gevolgen hebben voor andere platformbedrijven in de Verenigde Staten.