Devotiekwartier, Domkerk, rondvaart grachten

Benieuwd waarom we het Museumkwartier in Utrecht Devotiekwartier noemen?
Ga dan mee met deze dagtocht en je ontdekt het antwoord. 

Tijdens de stadswandeling zien we welke 'devote schatten' er nog zijn in Utrecht. Maar dat is nog niet alles. Er staat ook een rondleiding door de Domkerk en een rondvaart door de grachten op het programma. Meld je snel aan, want er kunnen maar 28 personen mee. 

Het is helaas niet meer mogelijk om aan te melden voor deze dagtocht. Wel kun je je naam op de reservelijst laten plaatsen door een mail te sturen naar lezersaanbieding@nd.nl. Als er plaatsen vrijkomen, nemen wij contact met je op.  

Afbeelding

Moderne Devotie
De Moderne Devotie onder leiding van Geert Groote en later Thomas a Kempis bracht het volk dichter bij het geloof en liet de navolging van Christus in de praktijk zien. De kerk had het daar niet altijd gemakkelijk mee, maar kon niet om de Moderne Devotie heen. 

Mink de Vries, coördinator Actuele Moderne Devotie Beweging, zal tijdens de stadswandeling vertellen over deze Nederlandse Hervormingsbeweging die niet alleen in Utrecht maar in zeker 145 plaatsen in Nederland actief is geweest.

Afbeelding

Domkerk en rondvaart
De Domkerk is samen met de Domtoren het bekendste monument van Utrecht. In 1254 is begonnen met de bouw, die in totaal 266 jaar heeft geduurd. Tijdens de rondleiding zal een gids ons meer vertellen over de geschiedenis van deze kerk. We sluiten ons bezoek aan Utrecht af met een rondvaart door de grachten.   

Afbeelding

Programma
Om 10.00 uur staat de koffie met gebak klaar in Stadscafé Broers, Janskerkhof 9 in Utrecht. De rondvaart eindigt om 16.00 uur bij de Viebrug over de Oude Gracht.

Kosten en aanmelden
Als abonnee van het ND ontvang je korting en betaal je slechts € 52,50 voor deze complete dagtocht (maximaal 2 personen per aanmelding). De normale prijs is € 57,50. Deze prijzen zijn inclusief ontvangst met koffie en gebak, stadswandeling, lunch, rondleiding Domkerk en rondvaart door de grachten.

Het is helaas niet meer mogelijk om aan te melden voor deze dagtocht. Wel kun je je naam op de reservelijst laten plaatsen door een mail te sturen naar lezersaanbieding@nd.nl. Als er plaatsen vrijkomen, nemen wij contact met je op.  
 

Nog meer activiteiten?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief Dagtochten en je ontvangt bericht als er een nieuwe dagtocht wordt georganiseerd.