Afbeelding

Dansen met oordoppen in? ‘Dan liever een piep in mijn oren’

Nog snel schikken Britt van Rij (18) en Carolijn van Straaten (19) hun kleren, voordat ze de grote zaal van het Rotterdamse poppodium Annabel binnenstappen.

Afbeelding

De telefoon van: Giselle Huene-Chan ‘Het leven hier past beter bij mij’

In de serie ‘Mag ik je telefoon even zien?’ geven jongeren hun - vaak dierbare - telefoon uit handen aan een journalist. Wat zegt hun telefoon over wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden?

Afbeelding

Zanger Paul Sinha: ‘Hits scoren, geld verdienen en erkenning krijgen, is verslavend’

Wat geeft jou hoop? Bekende Nederlandse jongeren geven antwoord op deze vraag. Vandaag zanger Paul Sinha (26). ‘Alles waar ik van droomde als klein jochie, heb ik bereikt. Daar moet ik meer bij stilstaan.’

Afbeelding

CU-Jongeren noemen asieldeal ‘schrijnend en fout’, maar willen kabinet niet opblazen

De jongerentak van de ChristenUnie steunt het protest van verontruste partijleden over de asieldeal van het kabinet. ‘Er worden er onder het mom van ‘crisis’ zomaar - pats boem - heel gekke besluiten genomen.’

Afbeelding

Actrice Sonia Eijken: ‘Dat ik niet weet hoe m’n leven loopt, geeft een gevoel van vrijheid’

Wat geeft jou hoop? Bekende Nederlandse jongeren geven antwoord op deze vraag. Vandaag actrice Sonia Eijken (22). ‘Jezelf zijn is heel leuk, maar even - al is het maar vijf minuten - in de huid van iemand anders kruipen, is zo vet.’

Afbeelding

Hanna (21) werkte in een vluchtelingenkamp. ‘Waarom studeer ik als de wereld in brand staat?’

Wie is de jongere van tegenwoordig? Vandaag laat Hanna Koetsveld (21) haar telefoon zien. Ze volgde drie jaar geleden een discipelschapstraining in Australië, werkte daarna twee maanden in een vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Samos en studeert nu in Nijmegen.

Afbeelding

Mace werd door het Gomarus gedwongen uit de kast te komen. ‘Het OM moet deze school vervolgen’

De reformatorische scholengemeenschap Gomarus moet alsnog vervolgd worden voor de manier waarop lesbische en homoseksuele leerlingen zijn behandeld, vinden twee oud-leerlingen van de school. Zij zijn een procedure begonnen.

Afbeelding

De app BeReal is dé nieuwe trend onder jongeren. Maar kun je wel ‘echt’ zijn op sociale media?

De nieuwe app BeReal is razend populair. Vooral jongeren gaan de uitdaging aan om binnen twee minuten een foto te plaatsen van hun dagelijkse leven. Maar kan het eigenlijk wel: ‘echt’ zijn op sociale media?