Het verhaal van Storm speelt zich af in de tijd van de Reformatie. Storm is de zoon van Klaas, de drukker in Antwerpen. Wanneer zijn vader in het geheim verboden teksten drukt, komt Storms veilige leven op zijn kop te staan…

Zaterdag14 januari was de voorpremière van deze speelfilm in CineMec Ede. De regisseur Dennis Bots en de hoofdrolspelers Davey Gomes en Juna de Leeuw waren ook aanwezig. 

Afbeelding

Marc Janssens, redacteur cultuur bij het Nederlands Dagblad, interviewde hen na afloop van de film.

Afbeelding

In de Gulliver van vrijdag 20 januari staat een recensie van Marc en ook een interview met de regisseur en Angela Schijf (speelt Cecilia Voeten, moeder van Storm).  

De film
Door de opkomst van de boekdrukkunst zijn mensen voor het eerst in staat om ideeën massaal te verspreiden. Storms vader wordt op heterdaad betrapt bij het drukken van een belangrijke, maar verboden brief aan Maarten Luther. Storm vlucht net op tijd weg met de originele brief en de achtervolging wordt ingezet. Samen met Marieke, een weesmeisje, proberen zij zijn vader te redden van de brandstapel. Maar wie kan hij nog vertrouwen? Een angstige vlucht leidt tot een dappere strijd voor vrijheid.

Bekijk hier de trailer

Marc heeft ook een artikel geschreven over deze film toen de cast begin februari 2016 werd gepresenteerd.
Lees het artikel hier

De film
Regie: Dennis Bots
Productietype: speelfilm
Genre: Avontuur
Speelduur: 100 minuten
Kijkwijzer: Mogelijk schadelijk tot 9 jaar Angst Grof taalgebruik

Afbeelding

Wil je op de hoogte blijven van alle culturele activiteiten die het Nederlands Dagblad organiseert? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Kunst