Werken bij het ND

Het Nederlands Dagblad is regelmatig op zoek naar nieuw talent dat ons team komt versterken. Zoek jij uitdagend werk in een inspirerende werkomgeving? Op deze pagina vind je onze vacatures.

Het Nederlands Dagblad is op zoek naar een

redacteur online (freelance)

dit ga je doen

In deze functie beheer je samen met de collega’s van het redactieteam Online de website en socialmediakanalen van het Nederlands Dagblad. We zoeken een redacteur die snel en nauwgezet het werk van onze collega’s online presenteert. Jij stelt de homepage van het Nederlands Dagblad samen en presenteert onze artikelen zo aantrekkelijk mogelijk op sociale media. Als freelancer word je bij voorkeur miminaal eens per week ingeroosterd voor een onlinedienst.

wie we zoeken

- je hebt ervaring in de (online en/of dagblad)journalistiek

- je hebt een uitstekend gevoel voor taal

- je hebt kennis van internet en sociale media

- je weet hoe je met pakkende teksten en beelden lezers kunt bereiken

- je bent flexibel inzetbaar voor een onlinedienst, zowel overdag als ‘s avonds en in het weekend

- je deelt de christelijke levensovertuiging van waaruit we ons werk doen

dit bieden wij

Je komt te werken bij team Online, een redactieteam met jonge, enthousiaste collega’s. Als freelancer hoor je er voor ons helemaal bij. Naast een goed salaris gerelateerd aan de cao voor Dagbladjournalisten kun je bij ons ook gezelligheid op de werkvloer verwachten (denk aan een potje tafelvoetbal, vers fruit of een stoelmassage). 

wie wij zijn

Het Nederlands Dagblad is een schaamteloos christelijke krant die geen blad voor de mond neemt. We koesteren onze lange traditie van betrouwbare kwaliteitsjournalistiek. Als mediabedrijf zijn we voortdurend in beweging. De redactie vormt een hecht team van professionals die voortdurend zoeken naar het het nog beter kan. Dat doen we met een open blik, met korte lijnen, door snel te schakelen en voortdurend te innoveren. Het Nederlands Dagblad wordt uitgegeven door een onafhankelijke, gezonde onderneming. De centrale redactie is gevestigd in Amersfoort, op loopafstand van het centraal station.

informatie

Ben jij als freelance onlineredacteur inzetbaar? Aarzel niet en stuur ons een motivatiebrief en cv. Reageren kan via vacature@nd.nl. Meer informatie kun je inwinnen bij Daniël Gillissen, adjunct-hoofdredacteur, via 088 - 1999937. 

----------

Nedag Uitgevers zoekt een nieuw is op zoek naar een nieuw

lid van het stichtingsbestuur

Nedag Uitgevers BV is het moederbedrijf van het Nederlands Dagblad en opinieblad De Nieuwe Koers. Beide bladen worden gemaakt door betrokken christenen. In gedrukte en digitale vorm belichten en becommentariëren zij de actualiteit. 

taak Stichting Nedag Uitgevers

Als enig aandeelhouder van Nedag Uitgevers BV houdt de stichting toezicht op de identiteit van het bedrijf, de uitvoering van het beleid en de realisatie van de doelstellingen. Nedag Uitgevers wordt bestuurd door een bestuurder (de directeur-uitgever) onder toezicht van een Raad van Commissarissen. De RvC legt op zijn beurt verantwoording af aan de aandeelhouder, het stichtingsbestuur. Dit bestaat uit vijf leden, die doorgaans drie of vier avonden per jaar vergaderen.

profiel

Een lid van het stichtingsbestuur is een maatschappelijk betrokken christen en meelevend lid van een kerkelijke gemeente. Hij of zij is in staat om goed samen te werken, is goed op de hoogte van ontwikkelingen in de christelijke wereld en steunt de doelstelling van de organisatie van harte. Kennis van de (christelijke) mediawereld is een pré. Het betreft een onbezoldigde functie. Bij gelijke geschiktheid geven we - vanwege de huidige bestuurssamenstelling - de voorkeur aan een vrouw. 

procedure

Hebt u interesse in deze functie? U kunt inlichten vragen bij mr. Tabe Jan Schutte (voorzitter), tel. 06 2221 6555. Wilt u zich op basis van het geschetste profiel kandidaat stellen voor het lidmaatschap van het stichtingsbestuur, stuur dan voor 9 oktober 2022 een brief met cv naar de directiesecretaris van het Nederlands Dagblad, dhr. Marien Geelhoed, e-mail: geelhoed@nd.nl, o.v.v. vacature stichting Nedag Uitgevers. 

Uw sollicitatie wordt vertrouwelijk behandeld. De selectiegesprekken vinden D.V. begin november plaats. 

----------

Het Nederlands Dagblad is op zoek naar een

content strateeg / redacteur online

dit ga je doen

In deze functie ben je samen met de collega’s van het redactieteam Online verantwoordelijk voor het actueel houden van de website, app en socialmediakanalen van het Nederlands Dagblad. Dagelijks krijg je verhalen en berichten binnen van onze redacteuren; jij plaatst die online en zorgt voor pakkende koppen en beelden. Door jouw presentatie weet je potentiële lezers te boeien en over te halen onze journalistieke producties te lezen. 

Naast online diensten krijg je volop ruimte om andere expertise(s) in te zetten. Zo kun je je bijvoorbeeld bezig houden met marketing, audio en video en/of schrijf je artikelen, afhankelijk van waar jij goed in bent.

wie we zoeken

Ligt jouw hart bij de (online) journalistiek en ben je helemaal thuis in sociale media? Dan ben je de content strateeg / redacteur online die we zoeken.

- je hebt ervaring in de (online en/of dagblad)journalistiek

- je hebt een uitstekend gevoel voor taal

- je hebt kennis van internet en sociale media

- je weet wat werkt om meer bereik te genereren. Je weet hoe je met pakkende teksten en beelden lezers kunt bereiken

- je deelt de christelijke levensovertuiging van waaruit we ons werk doen

dit bieden wij

Je komt te werken bij team Online, een redactieteam met jonge collega’s, die enthousiast werken aan het bereiken van nieuwe lezersgroepen. Naast veel werkplezier krijg je een goed salaris conform de Cao voor het Uitgeverijbedrijf en een telefoon en laptop van de zaak. Verder kun je bij ons ook gezelligheid op de werkvloer verwachten (denk aan een potje tafelvoetbal, vers fruit of een stoelmassage). 

wie wij zijn

Het Nederlands Dagblad is een schaamteloos christelijke krant die geen blad voor de mond neemt. We koesteren onze lange traditie van betrouwbare kwaliteitsjournalistiek. Als mediabedrijf zijn we voortdurend in beweging. De redactie vormt een hecht team van professionals die voortdurend zoeken naar het het nog beter kan. Dat doen we met een open blik, met korte lijnen, door snel te schakelen en voortdurend te innoveren. We houden van mensen die inspiratie brengen. Het Nederlands Dagblad wordt uitgegeven door een onafhankelijke, gezonde onderneming. Het kantoor is gevestigd in Amersfoort, op loopafstand van het station.

informatie

Herken jij je in bovenstaand profiel? Aarzel niet en stuur ons een motivatiebrief en cv. Reageren kan via vacature@nd.nl. We ontvangen je reactie graag vóór 6 oktober. Meer informatie kun je inwinnen bij Daniël Gillissen, adjunct-hoofdredacteur, via 088 - 1999937.

----------

Stagelopen bij het ND? 

De redactie van het Nederlands Dagblad zoekt journalisten in opleiding (vierdejaars hbo of masterstudenten) die willen bewijzen wat zij waard zijn in een professionele, christelijk betrokken journalistieke organisatie. Er zijn in de loop van het jaar stageplekken vrij op diverse deelredacties.

wie wij zijn

Het Nederlands Dagblad is een schaamteloos christelijke titel met een lange traditie van degelijke, betrouwbare kwaliteitsjournalistiek. We maken een krant volgens ambachtelijke principes en spelregels, vanuit een christelijke levens- en wereldbeschouwing. Dat doen we in de overtuiging dat een gelovige manier van denken en kijken smaak geeft aan de journalistieke keuzes die je maakt; aan je observaties, beschrijvingen en analyses.

De redactie van de krant functioneert als een professionele, intellectuele en geestelijke werkgemeenschap; het Nederlands Dagblad dankt z’n herkenbare gezicht aan dit hechte verband van teamspelers. Het is ook een open organisatie, die voortdurend op zoek is naar jong talent, naar freelancers die iets specifieks toevoegen aan wat we in huis hebben. We houden van de reuring en inspiratie waar tijdelijke of ongeregelde voorbijgangers voor zorgen.

wie we zoeken

Voor stagiairs van de journalistieke vakopleidingen (hbo en academisch) biedt het Nederlands Dagblad alle ruimte om de kneepjes van het vak te leren en uit te oefenen volgens een hoge kwaliteitsstandaard en vanuit een christelijk betrokken beroepshouding. Je wordt bij ons serieus genomen en ingeschakeld als een volwaardige collega. Als je werk goed is, kun je dagelijks publiceren en je portfolio uitbreiden. We laten je niet zwemmen maar maken je lid van ons team, je wordt niet in een hoekje gestald maar krijgt een goede werkplek in het midden van een redactie die geen formele of informele pikorde kent. We doen ons best om onze vakbekwaamheid en ons enthousiasme met je te delen, maar we luisteren en kijken ook naar jou met de verwachting dat je ons wat hebt bij te brengen. 

Meer informatie over stages bij het Nederlands Dagblad is te verkrijgen bij adjunct-hoofdredacteur Daniël Gillissen (gillissen@nd.nl , 088 1 999 937). 

De procedure is als volgt: we ontvangen graag een sollicitatiebrief. Daarna volgt een kennismakingsgesprek en een meeloopdag.