*

Kidsquiz 2020

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de Kidsquiz?
Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief. 


ND Kidsquiz uitgesteld wegens coronacrisis

De Kidsquiz, de nieuwswedstrijd van het Nederlands Dagblad voor kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool, is uitgesteld wegens de coronacrisis. Aanvankelijk zouden klassen uit het hele land gedurende vier weken meedoen aan de quiz, maar dat is door het sluiten van de scholen onmogelijk geworden. De wedstrijd wordt nu verplaatst naar een later moment dit jaar. Wanneer dat zal zijn, wordt tijdig gecommuniceerd, meldt de organisatie. De ruim zeventig klassen die zich afgelopen tijd hadden aangemeld hebben intussen allemaal bericht gehad dat de wedstrijd is opgeschort.De laatste video vind je onderaan deze pagina.

Dé nieuwsquiz van het Nederlands Dagblad voor groep 7 en 8.  Doet jouw klas al mee?


Vanaf vrijdag 6 maart  is er vier weken lang een nieuwsquiz te vinden in het Nederlands Dagblad.

De quiz is speciaal voor groep 7 en 8 en gaat over het nieuws van de afgelopen week. 

De aanmelding is gesloten.
De antwoorden van de eerste quiz moeten uiterlijk donderdag 12 maart binnen zijn.


Waarom moet je hier echt aan meedoen?

Het is een erg interessant en leerzaam project. De klas leert op een leuke manier bezig te zijn met het nieuws. En .. er zijn hele toffe prijzen te winnen. Een workshop bij jullie in de klas, een dagje meelopen met een echte journalist. En een te gekke hoofdprijs, maar dat is nog even een verrassing.  


Als klas krijgen jullie elke dag twee kranten op papier en digitaal. Vier weken lang vind je elke vrijdag op de achterpagina van de krant de quizvragen. Jullie hebben een week om de zeven antwoorden op te zoeken en in te leveren. Dit  kan eenvoudig via een mail met een link die je elke week krijgt toegestuurd. 

Heb je jouw klas na 6 maart aangemeld?
Dat is helemaal niet erg. Wij zorgen dat je zo snel mogelijk de kranten ontvangt, maar digitaal heb je al kort na de aanmelding toegang en kun je de kranten van de afgelopen week bekijken om de antwoorden van de eerste quiz op te zoeken. 

Doe je al mee? Inez wil je nog even succes wensen!

Deze klas uit Barneveld is hard bezig met het zoeken van de antwoorden.