Dat kan op twee manieren:

- Als je bent aangemeld op de site kun je elke maand 5 artikelen gratis lezen en van deze artikelen ook de PDF downloaden.

- Als je je abonneenummer hebt toegevoegd in je profiel.

Abonnees hebben toegang tot alle artikelen  op de site. Het abonneenummer staat in de bevestigingsmail die je hebt ontvangen bij de start van je abonnement.  Als je betaalt via een automatische incasso vind je het abonneenummer ook bij de omschrijving van de incasso. Je kunt natuurlijk  ook contact opnemen met abonneeservice.

  1. Meld je aan op de website. Dat kan rechts bovenin bij 'Aanmelden'.
  2. Ga naar je profiel door op je mailadres te klikken.
  3. Klik op 'Al abonnee? Klik hier voor toegang'.
  4. Vul je abonneenummer en postcode in.
  5. Klik op abonnement toevoegen.
  6. Ga terug naar de digitale editie en druk op de blauwe knop 'Download de PDF'. 

Hoe lees ik artikelen die over twee pagina's heen lopen?

De pdf toont standaard pagina voor pagina. Dubbele pagina's kunt u op 1 scherm krijgen door een paar instellingen in Acrobat Reader aan te vinden. 

U downloadt de PDF en opent deze in Adobe Acrobat Reader. Hier gaat u naar menu Beeld > Paginaweergave. Kies hier de opties 'Weergave van twee pagina's' en 'Voorblad weergeven bij twee pagina's'. U kunt nu bladeren als in een papieren krant. 

Adobe Acrobat Reader kunt u eventueel downloaden via https://get.adobe.com/nl/reader/

Een andere oplossing is het lezen van Digitale Editie via www.nd.nl/digitaal. Of download onze app voor smartphones of tablets. Dan is er geen probleem met dubbele pagina's.