*

Online NDcolleges

Nieuwe colleges

Op donderdagavond 28 mei vindt het derde online NDcollege plaats. Het thema is: 'Christenen in Egypte' en wordt gegeven door onze correspondent in Egypte Joost Scheffers.  

U kunt zich hier aanmelden voor dit college.

Christenen in Egypte
Hoe ziet het dagelijkse leven eruit van christenen in de grootste christelijke gemeenschap in het Midden-Oosten? De ongeveer vijf miljoen kopten vormen in Egypte een kleine minderheid. Het land telt 100 miljoen inwoners van wie de meesten moslim zijn en waar de wetgeving is gebaseerd op de sharia. Hoe kunnen christenen in zo'n samenleving hun geloof beleven? Hoe beschermt de Egyptische overheid hen tegen de dreiging van onder meer terreurorganisatie ISIS? Dit college geeft een inkijkje in de christelijke gemeenschap van het land waar ooit Jozef, Maria en Jezus een jaar hebben doorgebracht.

Online colleges
Wat is een online college? Via uw computer of tablet volgt u een lezing  over een actueel onderwerp en daarna is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Het college duurt ongeveer 45 minuten. Na aanmelding ontvangt u kort voor het college een duidelijke instructie en een link om in te loggen in Google Meet. 
Van elk online college wordt een opname gemaakt. Deze opnames kunt u op deze pagina terugkijken. 

Opname van vorige colleges

Op donderdagavond 7 mei vond het tweede college met Jan van Benthem plaats met als thema '75 jaar vrijheid en de operatie om daar een eind aan te maken.

De opname kunt u hier terugkijken. De laatste dia's vindt u hier.


Op dinsdagavond 28 april vond het eerste college plaats met Hendro Munsterman.
Het onderwerp was: 'Wel of geen vrouwelijke diakens in de Katholieke Kerk?'

Er is een opname gemaakt en deze kunt u hier terugkijken.