Kerk saai? Het koninkrijk is uitdagend

Verkondig de komst van Gods koninkrijk in de kracht van die Geest – breng aan armen het goede nieuws, aan gevangenen hun vrijlating, geef aan onderdrukten hun vrijheid terug, genees de zieken, werp demonen uit! Opinie
Verkondig de komst van Gods koninkrijk in de kracht van die Geest – breng aan armen het goede nieuws, aan gevangenen hun vrijlating, geef aan onderdrukten hun vrijheid terug, genees de zieken, werp demonen uit! | beeld l’osservatore romano
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

De kerk heeft iets van een rijschool waarin elke week verteld wordt over een auto die ooit rondreed. Het wordt tijd zelf te gaan rijden.

Twee predikanten, Paul Visser en Kees van Ekris, zien veel kerkgangers ten prooi vallen aan innerlijke secularisatie. Ze roepen op tot een grondige bezinning.

Het artikel van Visser (ND 23 september) herken ik grotendeels: zijn we eerlijk en echt, mag geloof nog bevochten en gelouterd geloof zijn? Bij het artikel van Van Ekris, over vermoeidheid en verveling in de kerk (ND 24 september), overvalt me inderdaad een grote vermoeidheid. Maar vooral ook een triest gevoel.

Waar is de navolging van Jezus in zijn verhaal?

Natuurlijk is het waar wat Van Ekris schrijft: hele volksstammen zitten vermoeid …
Dit is 11% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?