Nieuws heeft waarde. Vanwege de informatie die je krijgt. En omdat de verwerking, uitleg en duiding van het nieuws gebeurt door professionele journalisten. Onze redacteuren verdienen hun brood met onderscheidende verhalen. Met de bijdrages van abonnees kunnen onze journalisten hun werk blijven doen.

Een krant is een bedrijf waar hoogopgeleide mensen werken die daarvoor salaris ontvangen. Zonder die journalisten kunnen we geen krant maken. Het nieuws uit het Nederlands Dagblad - dat je voor een belangrijk deel niet bij andere nieuwsmedia vindt - zal dan ook niet verschijnen. Zakelijk gezien is het niet te doen om het bedrijf te baseren op bijvoorbeeld giften en adverteerders. Dat is veel te kwetsbaar en de adverteerder kan bij elke economische crisis opeens de hand op de knip houden.

Nodig

Betalen voor nieuws is nodig, simpelweg omdat gratis niet kan, al lijkt dat op internet vaak wel zo. Je bent met een dagpas overigens nooit meer kwijt dan 2 euro per 24 uur. Die 2 euro is gelijk aan wat een losse krant kost. Steun onze missie en kies een abonnement dat bij je past.

Het Nederlands Dagblad is een pionier als het gaat om het betalen voor nieuws. Al in 2010 introduceerden wij een betaalsysteem. Dat leverde destijds vragen en zelfs kritiek op. Maar bijna alle andere media vragen intussen geld voor hun nieuws. Ook zij beseffen: zonder journalisten is er geen betrouwbaar nieuws. Neem Twitter: uitstekend om zaken te signaleren, maar het vervolg en de uitdieping van het nieuws ontbreken, terwijl niet alle berichten kloppen. Sites met gratis nieuws doen geen eigen onderzoek of feitencontrole en herschrijven vaak artikelen uit andere bronnen. De vraag is dus, ook aan jou, heeft journalistiek waarde, of niet?

Gratis artikelen

Vind je een abonnement te duur? Koop dan regelmatig een dagpas. Of volg ons via de nieuwsbrief, Twitter of Facebook. Via deze kanalen geven we bijna dagelijks een gratis artikel weg. Zodat je met ons kunt kennismaken. Sommige mensen kunnen gebruik maken van het ND-fonds.

Artikel overnemen?

Wil je bloggen over een artikel? Of een artikel overnemen op je site? Dat mag. De eerste vijftig woorden mag je plaatsen. Daaronder plaats je een link naar het artikel op onze site. Wil je toch meer van ons artikel overnemen? Neem dan contact met ons op via digitaal@nd.nl. In ruil voor een financiële vergoeding zijn er mogelijkheden om het artikel te publiceren.

Pers

Wil je als vertegenwoordiger van de pers artikelen van het Nederlands Dagblad gebruiken voor je werk? Dan kan onze afdeling documentatie deze artikelen naar je toesturen. Mail je verzoek met naam en telefoonnummer naar documentatie@nd.nl.

Geef een zo duidelijk mogelijke omschrijving, met een tijdsaanduiding en specifieke trefwoorden en namen. Op werkdagen zal de afdeling documentatie je verzoek zo snel mogelijk beantwoorden.