Luister naar

Opinie
Ik ben voor vaste financiële beloning van lifeguards
Paul Lieverse
donderdag 20 augustus 2020 om 03:00

1.        Veel mensen zien de lifeguards van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) als avonturiers die dik betaald hun hobby kunnen uitoefenen. In werkelijkheid gaat het om een paar duizend vrijwilligers die tegen een schamele beloning feitelijk netto geld kwijt zijn aan training en eigen materieel.

2.        Mensen redden is dankbaar werk. Maar eigenwijze mensen waarschuwen, roekeloze mensen uit het water vissen en verdrinkingen en mislukte reanimaties meemaken – dat maakt hun werk zwaar.

3.        Nu er in coronatijd minder sponsoracties gehouden worden, lopen de inkomsten van de KNRM terug. Maar langere en warmere zomers betekenen een hogere werkdruk voor de lifeguards. Zolang de gemeentelijke overheid niet bijspringt, zou elke strandtoerist een jaarlijkse donatie moeten overwegen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Loopt Hugo de Jonge met zijn ambitieuze plannen te ver voor de bouwtroepen uit?

Eindelijk weer een bewindspersoon voor wonen die ambitieus is en niet aarzelt in te grijpen. Maar houdt Hugo de Jonge de uitvoerbaarheid van zijn plannen wel in de gaten, vraagt Marnix Norder zich af.

Afbeelding

Moeten we God aanspreken als vader of als moeder?

Meer dan ooit zetten mensen vraagtekens bij ‘gegenderd’ taalgebruik. Er is alle reden om God aan te spreken als vader. Maar ook de benaming ‘moeder’ is bijbels, beschrijft theoloog Pieter Dirk Dekker.

Afbeelding

Naar een gezamenlijke, Europese asielopvang

Het wordt tijd dat Europese landen asielopvang gezamenlijk gaan aanpakken. Bijvoorbeeld door te werken met een centraal aanmeldcentrum.

Afbeelding

Vrijhandel is geen modern kolonialisme. Het is juist wereldwijde samenwerking

Onderschat de invloed van internationale handel met niet-westerse landen met een laag inkomen niet. Het leidt er tot stijging van kennis en inkomen, stelt internationaal ondernemer Robert van den Heuvel.

Afbeelding

Uit angst om leerlingen te kwetsen spreekt de leraar zich niet altijd uit

De druk op leerkrachten om álle leerlingen altijd tegemoet te komen, onder het mom van veiligheid, leidt tot schimmige praktijken. Dat komt het onderwijs niet ten goede, schrijft kenner van het onderwijs Jos van Remundt.

Afbeelding

Moet Dierendag gevierd worden? ‘Het is een uitvinding van commerciële partijen’

Dinsdag is het Werelddierendag. Ook is het de gedenkdag van Sint Franciscus van Assisi. Vier jij dierendag? En wat betekenen dieren voor jou? Ons lezerspanel reageert.