Suiker is niet de grote boosdoener
De Consumentenbond voert een stevige campagne tegen de hoeveelheid suiker in ons eten. Het Nederlands Dagblad gaat in debat met het Kenniscentrum Suiker & Voeding dat wordt gefinancierd door suikerproducenten. Suiker is een natuurproduct, stelt directeur Janine Verheesen; het hoort er gewoon bij en het is niet waar dat we steeds meer suiker gaan gebruiken.
Als ik lees dat er twaalf suikerklontjes in Heinz sandwichspread zitten, dan mag suiker nog zon natuurlijk product zijn, en onze zoetbehoefte nog zo constant, maar ik schrik daar toch van. Volgens mij kan het wel wat minder.
Dat valt te bezien. We hebben een aangeboren neiging tot zoet. Het zal u verrassen, maar als je in het Haagsch Kookboek uit 1934 kijkt, dan vind je daar producten met vergelijkbare hoeveelheden suiker als nu.
verleiding
Er is nu veel meer aanbod dan toen, de verleiding is groter en dus ook de kans dat we er te veel van eten.
Dat kan, maar dan moet het gaan over onze totale inname van calorieën en niet alleen van suiker.
Fabrikanten doen nogal suggestief over suiker. Bambix Honing..
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .