Luister naar

NS-agressie

Nieuws
Annemieke van Campen
zaterdag 7 november 2015 om 03:00

Ik reis sporadisch met de trein, maar heb al jaren een kortingskaart waarmee ik zo onderhand de NS behoorlijk aan het sponsoren ben. Het in- en uitchecken is voor mij dan ook geen routine.

Maar maandag ging het goed! Ik heb overal in- en uitgecheckt en kwam ook nog op tijd aan. Dinsdag kwam ik er, de deuren gingen al dicht, op het laatste moment achter dat ik nog niet had ingecheckt. Wel had ik braaf mijn kaart opgewaardeerd. Op de site van de NS checkte ik direct wat te doen bij ‘vergeten in te checken’. Daar staat deze tekst ‘u checkt tijdig uit waardoor er alsnog een check-in ontstaat’. Tijdig, vatte ik op als ‘bij het uitstappen’.

Met dit in mijn achterhoofd heb ik de conducteur gezegd dat ik in al mijn stress vergeten was in te checken en ook verteld dat ik van plan was uit te checken, waardoor er alsnog een check-in zou ontstaan. Maar de conducteur reageerde geïrriteerd: hoezo reisde ik weinig met de trein, hij kon wel zien dat ik een kortingskaart had en ik was de dag ervoor ook met de trein geweest. En waarom ik niet tussendoor even had ingecheckt.

Ik ben teleurgesteld. Ik ben van goede wil en jarenlang klant van de NS en was te goeder trouw. Dat ik vervolgens als de eerste de beste crimineel word aangesproken door de conducteur ervaar ik als ongepast en beledigend. Ik moest een boete betalen en en passant werd mij ook nog gezegd dat ik een proces-verbaal van de conducteur kon krijgen als ik mij niet kon identificeren. De NS klaagt over toenemende agressie in de trein en vermoedelijk heeft ze daar gelijk in. Maar met dit gedrag roept ze deze agressie zelf op.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Integreer en stimuleer vrijwilligerswerk via de school. 'Jongeren hebben het te druk met studie'

Om jongeren te stimuleren en ruimte te bieden tot het doen van vrijwilligerswerk, is het verstandig dat scholen dit integreren in hun lessen maatschappijleer, betoogt student Shady Morsi.

Afbeelding

Nederland is dringend toe aan een wedergeboren CDA. 'Zeg het coalitieakkoord op'

Er zijn drastische keuzes nodig om het CDA weer tot een aantrekkelijke, brede en op het christelijke geloof georiënteerde partij te maken, vindt de Aramese voorman Johny Messo.

Afbeelding

Onderzoek de relatie tussen neergang christelijke politiek en sommige van de huidige problemen eens

Elke historicus erkent het recht en het positieve resultaat van de christelijke politiek, betoogt Gerrit Schutte, zelf emeritus hoogleraar van de geschiedenis van het Nederlandse protestantisme.

Afbeelding

Een probleem níet oplossen, ook dat kan beleid zijn. Zo gaat Amerika met de torenhoge staatsschuld om

Niet over alles in de VS bestaan grote politieke tegenstellingen. Zo wordt de enorme staatsschuld al jaren niet aangepakt, evenmin als de hoge kosten van de ‘verzorgingsstaat’, ziet amerikanist Matthijs Tieleman.

Afbeelding

Kerkfusie biedt een unieke kans om recht te doen aan eenheid van de Geest

Vergeleken met de centrale positie van de Heer Jezus hebben kerkelijke structuren, geloofstradities en geschriften relatieve betekenis, betoogt Ton Verleg. Dat besef kan verontrusten verder helpen bij een kerkfusie.

Afbeelding

Bram van de Beek: 'In de wereld die ons wacht, zal het een zegen zijn dat er een kerk is'

Theoloog Bram van de Beek is pessimistisch over waar het heen gaat met de wereld. Tegelijk denkt hij dat de kerk daardoor alleen maar belangrijker wordt, als een plek van vrede, een plaats waar mensen thuis kunnen zijn.