Luister naar

Ingezonden brief: Pak de school aan die antisemitisme ongemoeid laat

Nieuws
Harm Sijnstra Zuidlaren
donderdag 14 maart 2019 om 03:00

Het CIDI ziet een toename van het aantal antisemitische incidenten, vooral op scholen, op het werk en tussen buren (Nederlands Dagblad 12 maart).

Zo registreert het CIDI een melding van een Joodse scholier die in de klas op zijn school enorm gepest wordt omdat hij Jood is.

Wat mij boos maakt, is dat de schoolleiding deze antisemitistische activiteiten laat gebeuren zonder passende maatregelen te nemen. Kennelijk worden de pesters niet aangepakt, want de jongen wordt uiteindelijk op eigen verzoek naar een andere klas overgeplaatst om van het pesten af te komen.

Voor de overheid is het vanzelfsprekend moeilijk om op te treden bij incidenten op het werk of tussen buren, maar als het op een school straffeloos gebeurt is dat een andere zaak.

Ik vraag mij af of minister Arie Slob deze school niet moet aanpakken. Immers als de overheid dit laffe gebrek aan bescherming van een Joodse leerling door een (door de overheid bekostigde!) school zonder in te grijpen laat gebeuren, dan vrees ik het ergste. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

We zitten in een ecologische crisis, maar als we onszelf zien als koningen over de natuur is er hoop

Koning Jezus verandert mensen weer in koningen van de schepping: mensen die hart hebben voor dieren, vogels, insecten, planten, en die gericht zijn op hun recht en hun vrede, schrijft Hans Burger.

Afbeelding

Betrek vaders bij kinderwensspreekuur

Veronique Maas (verloskundige en onderzoeker) heeft onderzoek gedaan onder duizend vrouwen met een kinderwens (dat wil zeggen: stellen!) en presenteert een aantal nuttige (of noodzakelijke?!) aanbevelingen in haar proefschrift (ND, 22 november).

Afbeelding

Excuses maken voor slavernij opent oog voor misstanden nu

Dat de overheid excuses wil maken voor ons slavernijverleden is goed en opent hopelijk de ogen voor het heden: misstanden zijn er nog steeds, ziet hoogleraar Henk de Vries.

Afbeelding

In de kerk zit tussen betreuren en breken een harde return. ‘De kerk scheuren is zonde’

In christelijk Nederland ligt de lat om elkaar kerkelijk los te laten veel te laag, vindt dominee Gert Treurniet. Hij richt zich tot bezwaarden in eigen kring die aangeven niet mee te kunnen in een kerkelijke hereniging.

Afbeelding

Misbruik, uitbuiting, verminderde hechting: pak de schadelijke praktijken in weeshuizen nu eens écht aan

Misbruik, uitbuiting, verminderde hechting: deze problematiek komt nog steeds voor in weeshuizen die gerund worden door Europese stichtingen. Hoog tijd om dit aan te pakken, schrijft Tessa Teurlings van Red een Kind.

Afbeelding

Beelden van een natuurramp zijn vaak onoverzichtelijk. Dat is logisch, omdat er chaos is ontstaan. Bij de aardbeving in Indonesië vorige week laat dit beeld met scheefgezakte gebouwen en een neergeploft dak echter in een klap goed de gevolgen zien.