Predikant Paul Blom: ‘Je zult mij niet horen klagen over de komst van Mozaiek naar Rijssen’

Opinie
Evangelische gemeente Mozaiek streek twee jaar geleden neer in Rijssen. Hervormd predikant Paul Blom ziet dat zijn kerk niet is leeggezogen. ‘Er is een goede samenwerking en we verlangen deze te intensiveren’.
Paul Blom • predikant van de hervormde gemeente Rijssen
woensdag 24 mei 2023 om 15:54 aangepast 25 mei 2023 08:42
Mozaïek033 in Nijkerk.
Mozaïek033 in Nijkerk. beeld geliefd fotografie
Niet te missen

Er is veel gezegd en geschreven over de moeizame verhouding tussen nieuwe kerkplantingen van de evangelische gemeente Mozaiek en bestaande kerken. Twee vrijgemaakt-gereformeerde predikanten in Hardenberg kwamen op het idee om de domeinnaam van Mozaiek te kapen. 

Ze wilden op die manier een vorm van overleg afdwingen. Waarbij ze aantekenden: ‘De christenheid in het Hardenbergse is niet gediend met de vestiging van Mozaiek. Hier zijn al kerken genoeg.’ Ook in andere plaatsen is de gastvrijheid van kerken voor de nieuwkomer Mozaiek vaak ver te zoeken.

Dit is een opiniebijdrage. De mening van de auteur is niet per se het standpunt van de redactie. Wilt u reageren? Stuur dan een brief (maximaal 200 woorden) naar opinie@nd.nl
Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Predikant Paul Blom: 'Je zult mij niet horen klagen over de komst van Mozaiek naar Rijssen'

Evangelische gemeente Mozaiek streek twee jaar geleden neer in Rijssen. Hervormd predikant Paul Blom ziet dat zijn kerk niet is leeggezogen. ‘Er is een goede samenwerking en we verlangen deze te intensiveren’.

Afbeelding

Praten met christenen die scheiden. 'Waarom kom je daar nu pas mee? Was dat alles?'

We zouden graag willen dat het bij christenen minder voorkwam, die doodlopende huwelijken, maar cijfers laten een ander beeld zien. Niets menselijks is ons vreemd, schrijft taaldocent Annemieke Reesink.

Afbeelding

Tot mijn verbazing ben ik nog geregeld in de kerk te vinden. Waarom eigenlijk?

De kerken zitten minder vol dan vóór corona, en vooral de dertigers worden gemist, meldde deze krant onlangs. Tot mijn verbazing ben ik, dertiger, zelf nog geregeld in de kerk te vinden. Maar waarom eigenlijk?

Afbeelding

De Bijbel is geen boek over seksuologie. Christenen moeten ook andere kennis gebruiken

Als het over eten en drinken gaat, baseren christenen zich niet alleen op de Bijbel maar ook op andere kennis. Het bevreemdt Tineke van der Veer dat ze dat niet doen als het gaat om een andere basisbehoefte: seks.

Afbeelding

Er is alle reden om verzetsmensen gewoon verzetshelden noemen. Daar is niks mis mee

Verzetshelden overwonnen hun angst die anderen weerhield van acties tegen de bezetter. Volgens historicus Wim Berkelaar is er alle reden hen gewoon verzetshelden te noemen.

Afbeelding

Ik begon mij tijdens de kerkdiensten af te vragen: ‘wat als alles hier een leugen is?’

Maartje Kok deed een theologiestudie, maar begon zich tijdens kerkdiensten af te vragen: wat als alles wat ik hier hoor en ooit heb geleerd, een leugen is? Wat is waarheid? Ze vertelt over haar zoektocht.