Laat supporters van Excelsior meedenken over hoe je diversiteit het beste bespreekbaar maakt

Opinie
Was het echt nodig om El Yaakoubi’s aanvoerdersband af te nemen? Hij nam namelijk geen plaats achter de grote #OneLove-banner tijdens de wedstrijd tegen SC Cambuur. ‘Ik ben niet tegen die groepering, maar ook niet voor’.
Vidar Stevens • universitair docent Universiteit Utrecht
zaterdag 1 april 2023 om 18:00 aangepast 18:40
Was het echt nodig om El Yaakoubi’s aanvoerdersband af te nemen?
Was het echt nodig om El Yaakoubi’s aanvoerdersband af te nemen? beeld ND

Excelsior Rotterdam besloot dinsdag om de aanvoerdersband van Redouan El Yaakoubi af te nemen. Dit omdat hij niet plaatsnam achter de grote #OneLove-banner tijdens de wedstrijd tegen SC Cambuur. El Yaakoubi vertelde in een gesprek met YouTuber Salaheddine dat het hypocriet zou zijn als hij wel achter de banner zou staan maar niet de #OneLove aanvoerdersband zou dragen. Over de lhbti-gemeenschap vertelde hij verder: ‘ik ben niet tegen die groepering, maar ook niet voor’.

onelove

Ik vraag mij, als bestuurskundig onderzoeker naar maatschappelijke campagnes en lhbti-supporter van Excelsior, af of dit het juiste besluit was van de club en of dit daadwerkelijk de gewenste uitkom..

Dit is een opiniebijdrage. De mening van de auteur is niet per se het standpunt van de redactie. Wilt u reageren? Stuur dan een brief (maximaal 200 woorden) naar opinie@nd.nl
Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Wie vrede wil tussen Israël en de Palestijnen, moet met álle partijen over concrete voorstellen spreken

Met heilige teksten je macht en invloed uitbreiden, oud-senator Hanneke Gelderblom ziet dit 'religieus imperialisme' wereldwijd oprukken. Dat vergt ook in Nederland alertheid. 'Want dan mag je Joden alles verwijten.'

Afbeelding

Perspectief-jongeren: Het is tijd dat de ChristenUnie afrekent met haar eurosceptische imago

Laat het partijcongres van de ChristenUnie uitspreken dat de partij gelooft in Europa, schrijft Annelle van der Wel namens jongerenorganisatie Perspectief.

Afbeelding

Doop met water uit waterkanon een politiek statement? Avondmaal vieren met supermarktwijn is dat ook

Zijn de doop en het avondmaal niet-politieke rituelen? Zeker niet, schrijft theoloog Peter-Ben Smit. Christus zet de maatschappelijke orde op z’n kop. ‘Een beetje water uit een waterkanon kan daar ook nog wel bij.’

Afbeelding

Uit woede of ongeluk breken met God? 'Ik had juist de neiging om wel op zoek te gaan naar houvast'

De maand mei was een tranendal voor schrijver en muzikant Aafke Romeijn, zelf een ‘godzoeker’. Wat doe je met dit verdriet, deze rouw? Vind je troost in het geloof of betekent het een definitief afscheid?

Afbeelding

Onderschat het nut van de ervaringsdeskundige niet. 'Het begint met: wat is jóuw verhaal'

Dat Rinke Verkerk vragen heeft bij al die zelfbenoemde coaches ontneemt het zicht op het belang van ervaringsdeskundigen, vindt Els Dijkema-van der Linden.

Afbeelding

Spektakel rond een 'vloektablet': bevestigt een oude tekst de 'Bijbelgetrouwe onderbuik'?

Een opgevouwen stukje lood van twee bij twee centimeter veroorzaakt opschudding. Zijn de strepen en butsen erop beschadigingen? Of vormen ze een oude Kanaänitische vloektekst uit de tijd van Jozua?