Er zijn vier goede redenen voor kerken om te gaan investeren in digitale marketing

Opinie
Moderne marketingstrategieën gebruiken en het evangelie verkondigen, gaat dat wel samen? Nikolaas Sintobin zegt volmondig ja. Helemaal nu hij de vruchten ervan ziet.
Nikolaas Sintobin • jezuïet en internetpastor
zaterdag 1 april 2023 om 12:00 aangepast 3 april 2023 10:32
'Wij christenen gaan ervan uit dat onze boodschap bijzonder is. Marketing is goed voor tandpasta; het evangelie staat daar boven.'
'Wij christenen gaan ervan uit dat onze boodschap bijzonder is. Marketing is goed voor tandpasta; het evangelie staat daar boven.' beeld iStockphoto

In 2019 besloot het bestuur van het Platform voor ignatiaanse spiritualiteit van de jezuïeten in de Lage Landen dat marketing de eerste prioriteit zou worden. We zouden ons hierbij concentreren op onze ignatiaanse gebedspodcast Bidden Onderweg. Het bestuur maakte er financiële middelen voor vrij en we schakelden professionele marketeers in.

De resultaten overtroffen onze stoutste verwachtingen. In drie jaar tijd is het aantal gebruikers van onze gebedspodcast vervijfvoudigd. De groei versterkt van jaar tot jaar, veeleer dan te vertragen. 

De hedendaagse surfer gaat zélf op zoek naar digitale inhoud en wil niets opgedrongen krijgen. Onze marketing is hierop gebaseerd. We spelen in op het zoekgedrag van de digitale zinzoeker. Daarom werken w..

Dit is een opiniebijdrage. De mening van de auteur is niet per se het standpunt van de redactie. Wilt u reageren? Stuur dan een brief (maximaal 200 woorden) naar opinie@nd.nl
Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Economiedocenten zijn het vaak met elkaar oneens. Is economie 'ook maar een mening'?

Met het vak economie kun je alle kanten op, zo blijkt uit onderzoek onder economiedocenten. Zo gauw de ene econoom iets roept, is er een ander om dat te weerleggen, schrijft economieredacteur Peter de Waard.

Afbeelding

Gezondheidswaarschuwing op alcohol, goed idee? 'De volgende stap is een bord bij de snackbar'

In Ierland wordt een gezondheidswaarschuwing op alcoholproducten verplicht. Is een waarschuwing op alcoholproducten een goed idee? Zou zo'n maatregel consumentengedrag veranderen? Acht lezers reageren.

Afbeelding

Stel gemeentelijke loketten open voor registratie en beoordeling van asielverzoeken

Gemeenten kunnen helpen bij een snellere beoordeling van vluchtelingen en zo de opvang ontlasten voordat deze verder vastloopt. Gemeenten hebben immers al ervaring met Oekraïners, schrijft burgemeester René Verhulst.

Afbeelding

Minister Kaag van Finaniën kan wat doen aan de lage rente op onze spaarrekening

Econoom Ivo Arnold ziet dat in België en Frankrijk spaarders meer rente krijgen dan in Nederland. Dat kan ook hier, betoogt hij. Maar minister Kaag moet daar wel bij helpen.

Afbeelding

Extra overheidssteun helpt zwakke en vergeten regio's niet echt verder

Extra geld voor zwakke regio’s leidt niet tot sterker ondernemerschap, maar juist tot overheidsbemoeienis en aandacht voor de zwakke kanten van het gebied, stelt Frank van den Heuvel.

Afbeelding

Misbruik de leer van de Drie-eenheid niet om een huwelijksmoraal te beargumenteren

Forse uitspraken over huwelijk en vruchtbaarheid op basis van de leer van de Drie-eenheid zijn misplaatst, stelt dominee Henk Folkers. Hij keert zich tegen de benadering van Maarten Klaassen van het Bijbels Beraad M/V.