Maak kennis met drie columnisten: Henk den Uijl, Annemarie van Heijningen en Sahar Noor

Achtergrond
Vanaf deze zaterdag zien de opiniepagina’s van het Nederlands Dagblad er anders uit. Ook zijn er nieuwe columnisten en bekende columnisten die vaker gaan schrijven. Leer drie van de columnisten kennen.
Jasper den Boon
zaterdag 1 april 2023 om 02:00
In gesprek met drie columnisten: Henk den Uijl, Annemarie van Heijningen, Sahar Noor
In gesprek met drie columnisten: Henk den Uijl, Annemarie van Heijningen, Sahar Noor beeld nd

Annemarie van Heijningen: ‘Het leven wordt lichtvoetiger als je jezelf durft bloot te geven’

Wie ben jij in het dagelijks leven?

‘Echtgenote, moeder, vrijwilliger, schrijver, spreker, efficiëntiejunk, multitasker, audioboekenverslinder en meer. Mijn man is dominee en werk en privé zijn bij ons allebei behoorlijk verstrengeld. Dat klinkt ongezond, maar als je rust en werk goed afwisselt, is er best een goede modus te vinden. Zelf begin ik de dag met een uur wandelen met de hond, ‘s middags soms even slapen en ’s avonds een poosje bankhangen bij de tv samen met een of twee van onze tieners en verder ga ik niet al te laat naar bed. Op deze manier redden we het en vinden we het leven meestal nog leuk ook.’

Waar word jij gelukkig van?

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Perspectief-jongeren: Het is tijd dat de ChristenUnie afrekent met haar eurosceptische imago

Laat het partijcongres van de ChristenUnie uitspreken dat de partij gelooft in Europa, schrijft Annelle van der Wel namens jongerenorganisatie Perspectief.

Afbeelding

Doop met water uit waterkanon een politiek statement? Avondmaal vieren met supermarktwijn is dat ook

Zijn de doop en het avondmaal niet-politieke rituelen? Zeker niet, schrijft theoloog Peter-Ben Smit. Christus zet de maatschappelijke orde op z’n kop. ‘Een beetje water uit een waterkanon kan daar ook nog wel bij.’

Afbeelding

Uit woede of ongeluk breken met God? 'Ik had juist de neiging om wel op zoek te gaan naar houvast'

De maand mei was een tranendal voor schrijver en muzikant Aafke Romeijn, zelf een ‘godzoeker’. Wat doe je met dit verdriet, deze rouw? Vind je troost in het geloof of betekent het een definitief afscheid?

Afbeelding

Onderschat het nut van de ervaringsdeskundige niet. 'Het begint met: wat is jóuw verhaal'

Dat Rinke Verkerk vragen heeft bij al die zelfbenoemde coaches ontneemt het zicht op het belang van ervaringsdeskundigen, vindt Els Dijkema-van der Linden.

Afbeelding

Spektakel rond een 'vloektablet': bevestigt een oude tekst de 'Bijbelgetrouwe onderbuik'?

Een opgevouwen stukje lood van twee bij twee centimeter veroorzaakt opschudding. Zijn de strepen en butsen erop beschadigingen? Of vormen ze een oude Kanaänitische vloektekst uit de tijd van Jozua?

Afbeelding

Balanceren tussen liefde en waarheid vergt relationele integriteit. Afstand nemen hoort daar niet bij

Wat als liefde voor de ander en de eigen overtuiging van de waarheid op gespannen voet met elkaar komen te staan? Therapeut Philip Troost zag het terug in de discussie over InSalvation en christelijke homo’s.