Kazerne Zeewolde

Ingezonden
Defensie overweegt de bouw van een grote nieuwe kazerne in Zeewolde, berichtte het Nederlands Dagblad (4 januari). Het woord ‘superkazerne’ viel in dat verband.
Joop de Vries, Ermelo
vrijdag 6 januari 2023 om 18:59

Wie bouwt er nu een militair complex in de polder? Wie plaatst nu zoveel manschappen en materieel op de zeebodem? Hebben wij in dit land niet geleerd van onze eigen waterlinies? Hoe verlammend dat water is voor een leger?

Waar in Oekraïne nog duizenden bommen, granaten en raketten nodig zijn om een bres te slaan in een militaire linie, is het Nederlandse leger volledig lam te leggen door een spreekwoordelijke vijandige Hansje Brinker, die zijn vinger in dit geval niet in de dijk steekt maar zijn vinger eruit haalt.

Kortom, waar de vijand normaal gesproken treinladingen vol raketten nodig heeft, is het Nederlandse leger uit te schakelen met slechts één bomaanslag op de dijk rond Zeewolde. Zevenduizend militairen liggen in het water. Het mat..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hoe we vaagtaal en jeukwoorden als 'co-creatie' en 'kwaliteitsslag' uit de krant proberen te houden

'Mensen praten moeilijk omdat dat makkelijk is', leerde Japke-d. Bouma de ND-redactie in een Amersfoorts café. Aan ons als journalisten de taak om moeilijke taal glashelder te krijgen.

Afbeelding

Wie vrede wil tussen Israël en de Palestijnen, moet met álle partijen over concrete voorstellen spreken

Met heilige teksten je macht en invloed uitbreiden, oud-senator Hanneke Gelderblom ziet dit 'religieus imperialisme' wereldwijd oprukken. Dat vergt ook in Nederland alertheid. 'Want dan mag je Joden alles verwijten.'

Afbeelding

Perspectief-jongeren: Het is tijd dat de ChristenUnie afrekent met haar eurosceptische imago

Laat het partijcongres van de ChristenUnie uitspreken dat de partij gelooft in Europa, schrijft Annelle van der Wel namens jongerenorganisatie Perspectief.

Afbeelding

Doop met water uit waterkanon een politiek statement? Avondmaal vieren met supermarktwijn is dat ook

Zijn de doop en het avondmaal niet-politieke rituelen? Zeker niet, schrijft theoloog Peter-Ben Smit. Christus zet de maatschappelijke orde op z’n kop. ‘Een beetje water uit een waterkanon kan daar ook nog wel bij.’

Afbeelding

Uit woede of ongeluk breken met God? 'Ik had juist de neiging om wel op zoek te gaan naar houvast'

De maand mei was een tranendal voor schrijver en muzikant Aafke Romeijn, zelf een ‘godzoeker’. Wat doe je met dit verdriet, deze rouw? Vind je troost in het geloof of betekent het een definitief afscheid?

Afbeelding

Onderschat het nut van de ervaringsdeskundige niet. 'Het begint met: wat is jóuw verhaal'

Dat Rinke Verkerk vragen heeft bij al die zelfbenoemde coaches ontneemt het zicht op het belang van ervaringsdeskundigen, vindt Els Dijkema-van der Linden.