Mijn kennismaking met Frontrunners was genoeg om te ontdekken: ‘God geneest, óók mij!’

Opinie
De kritiek op de evangelische stichting Frontrunners is onrechtvaardig. Je kunt niet medechristenen in de ban doen zonder concrete misstanden aan te wijzen. Zelf heb ik bij hen ontdekt wat genezing betekent, schrijft Jonathan Overes.
Jonathan Overes • bezoekt regelmatig bijeenkomst van Frontrunners Ministries
woensdag 30 november 2022 om 16:43 aangepast 11:53
Meerdere wonderlijke genezingen bij de evangelische stichting Frontrunners Ministries hebben mijn leven 'op zijn kop gezet en mij dichter bij God én in beweging gebracht'.
Meerdere wonderlijke genezingen bij de evangelische stichting Frontrunners Ministries hebben mijn leven 'op zijn kop gezet en mij dichter bij God én in beweging gebracht'. beeld Sylvia Becerra González

‘Genadeloos.’ Dat was het harde oordeel over de organisatie Frontrunners Ministries en hun Bijbelonderwijs in het nieuwsartikel over Frontrunners op 8 november. In opiniebijdragen daarna vielen ook termen als ‘ketterij’, ‘dwaalleer’ en ‘een beproefd recept voor geestelijke brokken’. Mij bekroop echter een gevoel van onrechtvaardigheid. Mijn ervaring met Frontrunners is heel anders.

Zelf kwam ik vorig jaar in aanraking met Frontrunners. Ik zat toen in een burn-out en had meerdere fysieke problemen. Ik kreeg van een zwager het boek Jezus aanraken, geschreven door Tom de Wal, de frontman..

Dit is een opiniebijdrage. De mening van de auteur is niet per se het standpunt van de redactie. Wilt u reageren? Stuur dan een brief (maximaal 200 woorden) naar opinie@nd.nl
Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Integreer en stimuleer vrijwilligerswerk via de school. 'Jongeren hebben het te druk met studie'

Om jongeren te stimuleren en ruimte te bieden tot het doen van vrijwilligerswerk, is het verstandig dat scholen dit integreren in hun lessen maatschappijleer, betoogt student Shady Morsi.

Afbeelding

Nederland is dringend toe aan een wedergeboren CDA. 'Zeg het coalitieakkoord op'

Er zijn drastische keuzes nodig om het CDA weer tot een aantrekkelijke, brede en op het christelijke geloof georiënteerde partij te maken, vindt de Aramese voorman Johny Messo.

Afbeelding

Onderzoek de relatie tussen neergang christelijke politiek en sommige van de huidige problemen eens

Elke historicus erkent het recht en het positieve resultaat van de christelijke politiek, betoogt Gerrit Schutte, zelf emeritus hoogleraar van de geschiedenis van het Nederlandse protestantisme.

Afbeelding

Een probleem níet oplossen, ook dat kan beleid zijn. Zo gaat Amerika met de torenhoge staatsschuld om

Niet over alles in de VS bestaan grote politieke tegenstellingen. Zo wordt de enorme staatsschuld al jaren niet aangepakt, evenmin als de hoge kosten van de ‘verzorgingsstaat’, ziet amerikanist Matthijs Tieleman.

Afbeelding

Kerkfusie biedt een unieke kans om recht te doen aan eenheid van de Geest

Vergeleken met de centrale positie van de Heer Jezus hebben kerkelijke structuren, geloofstradities en geschriften relatieve betekenis, betoogt Ton Verleg. Dat besef kan verontrusten verder helpen bij een kerkfusie.

Afbeelding

Bram van de Beek: 'In de wereld die ons wacht, zal het een zegen zijn dat er een kerk is'

Theoloog Bram van de Beek is pessimistisch over waar het heen gaat met de wereld. Tegelijk denkt hij dat de kerk daardoor alleen maar belangrijker wordt, als een plek van vrede, een plaats waar mensen thuis kunnen zijn.