Mijn kennismaking met Frontrunners was genoeg om te ontdekken: ‘God geneest, óók mij!’

Opinie
De kritiek op de evangelische stichting Frontrunners is onrechtvaardig. Je kunt niet medechristenen in de ban doen zonder concrete misstanden aan te wijzen. Zelf heb ik bij hen ontdekt wat genezing betekent, schrijft Jonathan Overes.
Jonathan Overes • bezoekt regelmatig bijeenkomst van Frontrunners Ministries
woensdag 30 november 2022 om 16:43 aangepast 11:53
Meerdere wonderlijke genezingen bij de evangelische stichting Frontrunners Ministries hebben mijn leven 'op zijn kop gezet en mij dichter bij God én in beweging gebracht'.
Meerdere wonderlijke genezingen bij de evangelische stichting Frontrunners Ministries hebben mijn leven 'op zijn kop gezet en mij dichter bij God én in beweging gebracht'. beeld Sylvia Becerra González

‘Genadeloos.’ Dat was het harde oordeel over de organisatie Frontrunners Ministries en hun Bijbelonderwijs in het nieuwsartikel over Frontrunners op 8 november. In opiniebijdragen daarna vielen ook termen als ‘ketterij’, ‘dwaalleer’ en ‘een beproefd recept voor geestelijke brokken’. Mij bekroop echter een gevoel van onrechtvaardigheid. Mijn ervaring met Frontrunners is heel anders.

Zelf kwam ik vorig jaar in aanraking met Frontrunners. Ik zat toen in een burn-out en had meerdere fysieke problemen. Ik kreeg van een zwager het boek Jezus aanraken, geschreven door Tom de Wal, de frontman..

Dit is een opiniebijdrage. De mening van de auteur is niet per se het standpunt van de redactie. Wilt u reageren? Stuur dan een brief (maximaal 200 woorden) naar opinie@nd.nl
Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Eijk werkt in een rijdend kantoor, mét chauffeur. Met plechtig rondrijden heeft dat niets van doen

Is een auto met chauffeur voor kardinaal Eijk ongemakkelijk, gezien de armlastige positie van veel parochies? Van plechtig rondrijden is geen sprake, reageert Roland Enthoven, hoofd communicatie van het Aartsbisdom Utrecht.

Afbeelding

Richt een nationaal burgerforum op om de slavernij-excuses inhoud te geven

Hoe gaan we nu verder na de slavernij-excuses?, vragen veel nazaten zich af. We kunnen de tot slaaf gemaakten postuum een stem geven met een burgerforum Slavernijverleden, Herstel en Reparatie, stelt Antoin Deul.

Afbeelding

Fluitend door het leven gaan, is dat wel een realistische manier van leven?

Zijn we te gevoelig geworden? Psycholoog en theoloog Hanneke Schaap ziet ook wat anders: de afgestompte ziel, die meent dat God alles wel zal begrijpen en vergeven.

Afbeelding

Simons, Rutte en Van der Plas lieten zien dat je anders kunt debatteren in de Tweede Kamer

In de Tweede Kamer staan de partijen geharnast tegenover elkaar. Sylvana Simons, Mark Rutte en Caroline van der Plas lieten in het debat over slavernij-excuses iets anders zien, stelt debatexpert Roderik van Grieken.

Afbeelding

Veel Kamerleden hebben TikTok al van hun telefoon verwijderd. Nu alle tieners nog

Voor Nico Drost was TikTok nieuw. 'Onbekenden houden alles bij over onze tienerdochters. Hoe ze eruit zien, wat ze zeggen, waar ze zich bevinden. Ben ik te naïef geweest?'

Afbeelding

Hoe kunnen we pesten tegengaan?

Sinds vorig jaar kun je in Frankrijk drie tot tien jaar cel krijgen voor pesten. Zijn deze zwaardere straffen een goede manier om pestgedrag te stoppen? Of zijn er andere - betere - mogelijkheden om pesten tegen te gaan?