Evangelische en gereformeerde vogeltjes kunnen van elkaar leren

Ingezonden
Wabe Bakker, Zwolle
vrijdag 30 september 2022 om 04:24
Afbeelding
beeld ap / Manuel Balce Ceneta

Voorgaan is een wekelijkse oefening in wijsheid, staat er boven het interview met dominee Jaap Oosterhuis (ND 24 september). Wat een eerlijk en leerzaam verhaal over de schepping en de opdracht om duurzaam met de schepping om te gaan. Prachtig is ook de voorzichtigheid als hij spreekt over de zoektocht van het geloof. ‘Wij moeten nooit denken dat wij precies weten hoe het zit, alsof wij God helemaal begrijpen.’ Daarna gaat hij - wat hij zelf ook zegt - iets riskants beweren en generaliseren en doet enkele uitspraken over het evangelische geloof. Hij zegt: ‘Het evangelische geloof is steeds meer egovoedend geworden, een podiumgeloof ... en de verleiding van het podium kan mensen verzieken.’ Als gereformeerde broeder vind ik dit j..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Voor een gezellige kerk kom ik mijn bed niet uit, want ik heb het thuis al reuzegezellig

Een gezellige kerk voegt zich naadloos in in onze consumptiemaatschappij. Jezus vraagt om keuzes die daar haaks op staan. Een gezellige kerk maakt het ons makkelijk. Jezus maakt het ons moeilijk, schrijft Sam Janse.

Afbeelding

Biden zet eigenlijk het 'America First-beleid' van Donald Trump voort

De VS hebben iets in beweging gezet en dat is voorlopig niet te stoppen: de wens om zelfvoorzienend te zijn. En van 'Koop Amerikaanse waar' naar 'Koop Nederlandse waar' is een kleine stap, schrijft Peter de Waard.

Afbeelding

'Over de doden niets dan goeds.' Moet dat ook tijdens een uitvaart in de kerk gelden?

Aad Kamsteeg zit soms met kromme tenen bij uitvaartdiensten. 'Ze werden veroorzaakt door de enorme tegenstelling tussen wat nu bij zijn dood werd gezegd en wat ik eerder bij zijn leven te horen had gekregen.'

Afbeelding

Mijn angst is dat een deel van Groningen een showroom van cataloguswoningen wordt

Nu in Groningen huizen vernieuwd of vervangen moeten worden, dreigen complete dorpen hun karakter te verliezen. Zet daarom architecten in die de cultuurhistorische context van het gebied kennen.

Afbeelding

Veel media maken geen onderscheid tussen terreur en terreurbestrijding als het over Israël en de Palestijnen gaat

Acties van Israël en de Palestijnen worden vaak op één hoop gegooid. Veel media maken geen onderscheid tussen terreur en het bestrijden van terreur, schrijft Freek Vergeer van het CIDI.

Afbeelding

Politici gaan vroeg of laat overstag met de afbouw van alle fossiele subsidies

CDA-Kamerlid Henri Bontenbal zegt dat het 'onzin' is dat de overheid de fossiele industrie met miljarden subsidieert (ND 31 januari). Ik zou willen dat hij gelijk had, zegt activist Rozemarijn van 't Einde.