Israël moet al meer dan tien jaar de Gazastrook afgrenzen, als gevolg van Palestijnse terreur

Ingezonden
Op 8 augustus staat er in het Nederlands Dagblad over de Gazastrook: ‘(Egypte) is ook medeplichtig aan de totale isolatie van de Gazastrook door (...) de grens (...) tussen Egypte en de strook dicht te houden.’
Hans Schilder, Sint Nicolaasga
donderdag 11 augustus 2022 om 16:41 aangepast 08:35
Een Palestijnse man met de Palestijnse vlag terwijl Israëlische veiligheidstroepen toekijken.
Een Palestijnse man met de Palestijnse vlag terwijl Israëlische veiligheidstroepen toekijken. beeld jaafar Ashtiyeh / afp

Egypte medeplichtig noemen is insinuerend. Want wie is de andere partij die de grens dichthoudt? Israël. Israël is blijkbaar schuldig en dat is in mijn ogen een onzuivere beschuldiging. 

En op 9 augustus staat er in de krant: ‘Na Hamas’ machtsovername in 2007 hebben Israël en Egypte het gebied afgesloten van de buitenwereld, waardoor de twee miljoen inwoners lijden onder hoge werkloosheid, een gebrek aan goede medische zorg en een tekort aan elektriciteit en schoon water.’ Ik vind dat insinuerend: dat de Palestijnen gevangen worden gehouden door Israël en ‘lijden onder hoge werkloosheid etc’. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Rolverwisseling leidt tot uitstel debat over de echte zorgkeuzes en de premies

Zorgaanbieders zoals ziekenhuizen hebben taken van anderen op zich genomen, merkt Christiaan Rompen. Dat leidt tot een alsmaar toenemende werkdruk en groeiende bureaucratische rompslomp.

Afbeelding

Mag de kip eindelijk uit de kooi? De Kamer wil het, maar durft de stap nog niet te zetten

Boeren moeten een verbod op kippen in kooien voor zijn en zelf meewerken aan een verbod, schrijft Geert Laugs. ‘Het huidige op massaproductie gebaseerde systeem biedt kleinere boeren geen toekomst.’

Afbeelding

Hoe zorg jij dat je fysiek en mentaal fit blijft op je werk? ‘Niet alles hoeft of moet, maar mag’

In Nederland is het ziekteverzuim is in jaren niet zo hoog geweest als nu. Meestal gaat het om kort verzuim vanwege fysieke klachten, maar werknemers hebben ook steeds vaker last van mentale klachten.

Afbeelding

Eenzaamheid-mantra’s helpen mij niet verder. Wat helpt dan wel?

Gevoelens van eenzaamheid vragen allereerst om erkenning, merkt Jan Willem Janse van MissieNederland. ‘Eenzaamheid speelt niet alleen bij mij, maar misschien ook wel bij jou en vele anderen’.

Afbeelding

Vrije Universiteit boekt geen vooruitgang met nieuwe openings- en sluitingsteksten bij promoties en oraties

De Vrije Universiteit schrapt Psalmregels bij aanvang en beëindiging van promoties en oraties. De alternatieve teksten bevreemden hoogleraar Marc van Oostendorp. ‘Als ze ‘van oorsprong’ christelijk is, wat is ze nu dan?’

Afbeelding

Door te spelen kunnen we de last van het leven dragen, we staan zelfs meer open voor God

In 1938 publiceerde de cultuurhistoricus Johan Huizinga zijn studie: Homo ludens, de spelende mens. De stelling van het boek is eenvoudig, maar revolutionair, schrijft Léon Hanssen in zijn essay.